Jönnek a képernyő nélküli hosszú távú járatok

A fedélzeti szórakoztatórendszer eltávolításával a cég várhatóan több mint 680 kilogramm terhet takaríthat meg gépein – számol be a tervezett változásokról a brit Daily Mail. Mindez egyben kevesebb üzemanyag felhasználását is jelenti. 

A WestJet, 2016-ban indítja el olyan transzatlanti járatait hat kanadai város és London Gatwick repülőtere között, melyeken már nem lesz képernyő az ülések háttámláiban. Ehelyett fedélzeti wifi segítségével fogják szolgáltatni a szórakoztató tartalmakat az utasok táblagépére vagy okostelefonjára.

WestJet Connectnek hívják az új rendszert, melynek eléréséhez az utasoknak le kell majd tölteniük az eszközükre egy applikációt, amelyen keresztül kezdetben csaknem félezer filmet, televíziós programot érhetnek el. Külön díjat számláznak majd azért, hogy az utasoknak internete is lehessen. Akinek nincs táblagépe, bérelhet a 3 óra 20 percnél hosszabb járatokra. A társaság minden üléshez USB-bemenetet társít, a business-osztályhoz pedig még 110 voltos konnektort is, hogy az utasok tölthessék az eszközeiket.

Az ötletet más társaságok is átvehetik, így hosszú távon arra lehet számítani, hogy eltűnnek majd a beépített képernyők a légijáratokon.
 

Legyél az első hozzászóló "Jönnek a képernyő nélküli hosszú távú járatok" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*