Kalandvágyók csobbanása

Akinek a gondolat felkeltette az érdeklődését, nincs más dolga, mint hogy ellátogasson a hollywoodi MAK Művészeti és Építészeti Központba, Los Angelesbe. Itt találhatóak ugyanis a medence kulcsai a szükséges GPS koordinátákkal együtt. És máris kezdődhet a kaland!

 

A délkelet-kaliforniai homokdűnék között megbúvó, mindössze 3,3×1,5 méteres kis „tartály” az osztrák Alfredo Barsuglia művész alkotása. A megadott hosszúsági és szélességi fokok a szomszédos környékre vezetnek, azután csak a szemfülességen múlik a győzelem. Alfredo elmondja: a medencét szánt szándékkal egy lakóterületen kívül eső részre építették, így arra járva a természet lágy ölén rögtön feltűnik egy ember alkotta létesítmény.

A szabályokhoz hozzátartozik, hogy ugyan bárki elmehet a kulcsokért, azokat csak 24 óráig birtokolhatja, akár sikerrel járt, akár nem.

A szervezők nem számítottak elsöprő forgalomra, ám minden várakozást felülmúlva minden nap érkeznek lelkes utazók a MAK-be, hogy szerencsét próbáljanak. Ez is mutatja, hogy az igazán jó játékok korhatár nélküliek!

Miliosz Katalin

Legyél az első hozzászóló "Kalandvágyók csobbanása" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*