Karácsonyi slágerek, amik nem hiányozhatnak az ünnepi asztal mellől

Holnap már december és igazán beindul a karácsonyi láz. A boltok már november közepe óta ünnepi díszbe öltöztették üzleteiket és a rádióban is egyre többet csendülnek fel a karácsonyi dalok. Vannak igazi klasszikusok, amik már évtizedek óta nem hiányozhatnak a karácsonyi asztal mellől és vannak olyanok is, amik néhány éve jelentek meg a lemezpiacon. Most összegyűjtöttünk párat egy kis karácsonyi kedvcsinálónak. 

christmas-songs-intro-500-100-1200-80

Mariah Carey & Justin Bieber: All I want for Christmas is you

A dal 1994-ben vált ismertté, Mariah Carey első kislemeze volt a Merry Christmas című karácsonyi albumáról. Azóta sokan feldolgozták, mint például Michael Bublé és egy igazán klasszikus szerelmes karácsonyi filmben az Igazából szerelemben is felcsendült. Carey 2010-ben egy új feldolgozást adott ki a megunhatatlan szerelmes karácsonyi számból, Justin Bieberrel énekelt közös duettet.

Justin Bieber: Mistletoe

A kanadai énekes igen fiatalon várt világszerte ismerté, a mai napig tini lányok millióinak a szívét dobogtatja meg szerelmes számaival. 2011 karácsonyára egy régi legendát, a fagyöngy alatti csókot húzta elő a tarsolyából. Az ablak vagy ajtó felé helyezett fagyöngy alatti csókot egyetlen hölgy sem utasíthatja vissza…

Michael Bublé & Thalia: Feliz Navidad

A Feliz Navidad eredetileg a puerto ricoi énekes, Jose Feliciano nevéhez fűződik. A világsikerét a fülbemászó dallamok mellett, a spanyolul és angolul is énekelt refrén okozhatja. Bár a szám 1970-ben jelent meg, mai napig is megunhatatlan és elmaradhatatlan sláger az ünnepi asztal mellől, sőt Michael Bublé karácsonyi koncertjén is felcsendült már, Thaliaval való közös duettjében.

Wham!: Last Christmas

A Last Christmas is egy igazi klasszikus az 1984-es évekből – George Michael tollából -, olyannyira, hogy a Cascada feldiszkósította és Ashley Tisdale – a High School Musical egykori sztárja – Taylor Swift, Hilary Duff és még sokan mások is beépítették a karácsonyi zene repertoárjukba.

Train: Shake up Christmas

A 2010-ben megjelent Shake up Christmas című dal, leginkább a Coca Cola reklámból lehet ismerős számunkra. Amit egyébként 2011-ben is használtak karácsonyi reklámjukban, csak a hangot cserélték le Natasha Bedingfieldre. Most azonban hallgassuk meg az eredetit!

Neoton Família: Ha elmúlik karácsony

A Neoton számos számmal örvendeztette meg a nagyközönséget. Az 1993-ban megjelent Ha elmúlik karácsony című dalukban sok igaz dolgot énekelnek meg az ünnepekhez való hosszállásunkról.

TNT: Fehér karácsony

Amire minden évben várunk, azonban ritkán adatik meg az igazi hófehér karácsony. Reménykedjünk, hogy idén időben havas téli lepedő borítja a tájat…

Bereczi Zoltán és Szinetár Dóra: Ajándék

Az egykori sztár és duett pár igazán aranyos szerelmes dala, ami boltban vásárolt holmik helyett a szeretetet helyezi előtérbe.

Lola: Ünnepelj ma velünk!

A Coca Cola reklám magyarosított változatának a dala, így még személyesebbnek érezhetjük a világszerte futó karácsonyi reklámjait.

T-Mobil: Hóban ébred

A Magyar Telekom se maradhatott ki a reklám és karácsonyi dalgyártásából. Egy igazán szép lelkületű számot hallhatunk Csondor Kata eladásában.

 

Legyél az első hozzászóló "Karácsonyi slágerek, amik nem hiányozhatnak az ünnepi asztal mellől" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*