Minden, amit az egész Németországra vonatkozó 9 eurós tömegközlekedésről tudni kell

Fotó: DZT, Francesco Carovillano

Az utazók 2022. június 1. és augusztus 31. között havonta kilenc euróért használhatják a városi tömegközlekedés minden eszközét Németországban.

Már írtunk róla, hogy Az úgynevezett „9-Euro-Ticket” a kiválasztott hónapban korlátlan számú utazásra jogosítja fel tulajdonosát a regionális vonatokon, a HÉV és a metró járatain (S- és U-Bahn), illetve a buszokon és villamosokon. A különböző közlekedési szövetségek összekapcsolásával lehetőség nyílik arra, hogy egész Németországot felfedezzük tömegközlekedési eszközök segítségével.

A 9-Euro-jegy nem érvényes a távolsági közlekedés vonatjáratain (például IC vagy ICE), illetve a távolsági buszjáratokon sem. A jegyek mostantól megvásárolhatók Németországszerte a jegyautomatáknál, a pályaudvarokon vagy online a Deutsche Bahn értékesítési csatornáin. A 6 éven aluli gyermekek ingyen utazhatnak. A 6 éven felüli gyermekek a többi felhasználóhoz hasonlóan 9 eurót fizetnek a jegyért egy hónapra. Ez az akció nem tartalmaz külön gyerekjegy-opciót. A kerékpár-szállításra az adott közlekedési szövetség feltételei érvényesek.