A Lonely Planet Európa top 10 úti célja közé választotta Észak-Németországot

Hamburg

Észak-Németország azon tíz úti cél egyike, „amely nem hiányozhat a 2017-es bakancslistádról” – ez a véleményük a Lonely Planet utazási szakértőinek.

A nagy elismeréssel rendelkező független kiadó minden évben megkérdezi az írókat, szerkesztőket és az online közösséget, hogy szerintük most mely úti célok a legérdekesebbek. A több száz ötletet válogatott utazási szakértők top tíz tippre szűkítik le. A kiadó kiemelt célja, hogy kevésbé ismert desztinációkat is felfedezzen és ajánljon olvasóinak, még mielőtt a tömegek elárasztanák.

Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke szerint: „A Lonely Planet különösen szereti felfedezni a kevésbé frekventált turisztikai célokat. Észak-Németország beválasztása Európa top 10 desztinációja közé alátámasztja erőfeszítéseink sikerét, hogy ismertebbé tegyük a régiót a német partvidékkel közösen szervezett szemináriumok által.”

A szakértők által összeállított 2017-es európai top desztinációk Észak-Németország mellett Zágráb, Gotland, Galicia (Spanyolország), Montenegró északi része, Leeds, Alentejó régiója, Moldávia, Páfosz és Le Havre.

A lista magyarázatához a kiadó így nyilatkozott: „A hamburgi Elbphilharmonie megnyitása, illetve a koncertház építészeti és akusztikai kiválósága 2017. nagy újdonságai közé tartozik. Ezen felül az északi régió mindenek előtt a szél által megtépázott tájaival tökéletes mindazok számára, akik szeretik átadni magukat a természeti erőknek. Észak-Németország mindenkit elvarázsol tág horizontjával, érintetlen partjaival, amelyeket csillogó strandok és kis szigetek vesznek körül. Útközben olyan karizmatikus városokkal találkozunk, mint Lübeck és Bréma, amelyek büszkén viselik középkori örökségüket és csupán egy vonatút választja el őket Wittenberg és Eisenach Luther-városoktól. Ezek a helyszínek 500 évvel ezelőtt fontos szerepet játszottak a reformáció kezdeteinél, amelynek idén ünneplik jubileumát.

A DZT-ről

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) Németország nemzeti “turisztikai testülete”, székhelye Frankfurt am Main városában van. A Hivatal az úticél Németországot képviseli a Német Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium (BMWi) megbízásából. A Hivatalt a német szövetségi parlament (Bundestag) határozata alapján e minisztérium támogatja. A DZT stratégiákat és termékeket dolgoz ki és tesz közzé annak érdekében, hogy a német célállomásokról pozitív imázst alakítson ki külföldön, és előmozdítsa a németországi turizmust. Ehhez világszerte 30 országban tart fenn képviseleti irodát. Bővebb információt erről az online sajtóközpontban olvashat a következő internetes címen: www.germany.travel/presse

Legyél az első hozzászóló "A Lonely Planet Európa top 10 úti célja közé választotta Észak-Németországot" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*