A kék csengő varázserdeje: The Blue Forest

Képek forrása: hallerbos.be

Van egy erdő Belgiumban, ami tavasszal és kora-nyáron sűrű kék virágszőnyeggel várja az utazót. A halle-i erdő különösen a köd leszálltával válik varázslatossá.

Hallerbos, azaz a halle-i erdő esetében különösen igaz, hogy tavasszal új életre kel a természet.

A farengeteg alján, ebben az időszakban bújnak ki a földből az általunk harangvirágnak nevezett angol kékcsengők (Hyacinthoides non-scripta), amelyek kékes-lilás virágszőnyeget terítenek az érkezők elé.

A Brüsszeltől 25 kilométerre délre fekvő több száz éves erdőt vonattal és busszal is megközelíthetjük, de a leggyorsabb megoldás természetesen az autó, amivel alig több, mint 20 perc alatt már a varázserdőhöz érkezhetünk, ahol kiváló piknik lehetőség is várja az ide érkező utazókat.

A helyiek által is „The Blue Forest” vagyis a Kék erdő néven említett különleges erdőben a kitaposott mellett kiépített ösvények várják a szépség és a természet rajongóit, akik között a profi fotósok mellett a hirtelen amatőr fotóssá lett széplelkűek is ezerszám örökítik meg a természet eme mulandó csodáját. Hiszen ahogy a költő Tseng-Kuang fogalmaz: “Az embernek sem juthat szüntelenül ezer jó nap, ahogyan a virág se virágozhat száz napig!”

Német Tamara

 

Legyél az első hozzászóló "A kék csengő varázserdeje: The Blue Forest" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*