Megtartják idén Brüsszelben a karácsonyi vásárt

A koronavírus-járvány jelentősen romló adatai ellenére kinyit idén a nagy tömegeket vonzó karácsonyi vásár Brüsszel belvárosában – jelentette a helyi média.

Delphine Houba, a belga főváros vezetésének tanácsosa újságíróknak elmondta, hogy a Brüsszel történelmi belvárosának utcáin rendezett, külföldről is látogatókat vonzó, hagyományos karácsonyi vásár november 26-án nyitja meg kapuit, és január másodikáig látogatható. Az esemény megtartása mind a kereskedelem, mind a turizmus szempontjából fontos, a vásárhoz kapcsolódó, főként zenés programok előkészületei már folyamatban vannak – közölte a tanácsos.

Az új típusú koronavírus okozta járvány miatt a brüsszeli karácsonyi vásárt tavaly, megkezdése előtt kevesebb mint négy héttel, törölték. A belga karácsonyi rendezvények sorába illeszkedő, hagyományos vásár 2019-ben több mint hárommillió látogatót vonzott. Az illetékes belga közegészségügyi hatóság szerdai tájékoztatása szerint az elmúlt hétnapos időszakban azonosított új koronavírusos fertőzések száma jelentősen megugrott: meghaladta a napi háromezret. (MTI)