Készen állsz egy életre szóló sarkköri kalandra?

Egy hónap múlva már lehet jelentkezni a Fjällräven Polar 2018 sarkköri kutyaszános túráraEgy hónap múlva már lehet jelentkezni a Fjällräven Polar 2018 sarkköri kutyaszános túrára

November 16-án megnyílik a jelentkezés az egyik legextrémebb, bárki számára megpályázható kutyaszános sarkvidéki túrára. A jövő áprilisban esedékes 300 kilométeres Fjällräven Polar túra 20 résztvevője közül ketten biztosan Közép és Kelet-Európából érkeznek majd, így magyarok idén is jó eséllyel pályázhatnak. A résztvevők utaztatásáról, felkészítéséről, az út során használt felszerelésekről, valamint az étkezésről is a szervező, a Fjällräven gondoskodik.

Kihívás és kaland mindenkinek

A svéd túrafelszerelés-gyártó 1997 óta évente rendezi meg az egyhetes kutyaszános túrát az északi sarkkörön azzal a céllal, hogy bebizonyítsa: minőségi felszereléssel és megfelelő felkészüléssel az extrém kalandokra hétköznapi emberek is vállalkozhatnak. A norvég Signaldalen völgytől a svéd Väkkäräjärviig tartó 300 kilométeres út előtt a résztvevők egy többnapos képzésen vesznek részt Stockholmban, ahol különböző workshopok keretein belül felkészülnek a sarkköri viszonyokra.

Fjallraven Polar 2017_5

Ez elengedhetetlen a túra sikeres teljesítéséhez, hiszen amellett, hogy itt a kutyaszán irányítását, a helyes öltözködés, ételkészítés és a hóban történő sátorállítás fortélyait is elsajátítják, lélekben is fel tudnak készülni a civilizációtól való teljes elszakadásra.

Szánhúzó kutyák és végtelen fehérség

A Fjällräven Polar egy életre szóló kalandot jelent minden résztvevő számára. A túrázók nemcsak önmagukról, de a természetről és más élőlényekről is rengeteget tanulhatnak: legjobb barátaik a szánhúzó kutyák lesznek, akiknek etetéséről a nyertes pályázó gondoskodik.

Fjallraven Polar 2017_4

Körülbelül 200 alaszkai és szibériai husky repíti a túra 20 résztvevőjét a végtelen sarkköri tájon át, akikkel – köszönhetően a kutyák rendkívüli alkalmazkodóképességének – általában már az első naptól szoros viszonyt alakítanak ki.

Ki jelentkezhet Fjällräven Polar túrára?

A 2018. április 9-15. között esedékes Fjällräven Polaron a világ legkülönbözőbb pontjairól érkező 20 ember vehet részt. Idén ketten indulhatnak majd a közép és kelet-európai régióból, így Magyarországról is jó eséllyel pályázhatnak az érdeklődők. A jelentkezésnek csupán két feltétele van: csak 18 év felettiek, valamint komolyabb egészségügyi problémával nem rendelkező emberek indulhatnak. A Fjällräven olyanok jelentkezését várja, akik nem félnek a kihívásoktól és az időnkénti extrém időjárási körülményektől, valamint szívesen részt vesznek egy olyan kalandban, amit még az unokáiknak is emlegetni fognak.

Fjallraven Polar 2017_8

A jelentkezés menete

2017. november 16. és december 14. között a jelentkezők egy bemutatkozó anyagot tölthetnek fel a Fjällräven Polar hivatalos oldalára, amelyben képek vagy videó kíséretében elmondhatják, miért szeretnének részt venni a túrán. Ez elérhető lesz a Fjällräven Polar főoldalán, és ezután bárki szavazhat rá, maximum egyszer.  A pályázók a közösségi média aktív használatával, bemutatkozóik megosztásával rengeteg szavazatot tudnak gyűjteni, a kreatív anyagokat azonban gyakran díjazzák vokssal az oldalt böngésző látogatók is. Az adott régióból a legtöbb szavazatot gyűjtő pályázó automatikusan indulhat a túrán, a másikat pedig a Fjällräven zsűrije fogja kiválasztani a jelentkezési anyag alapján. A bemutatkozót érdemes a lehető legkorábban feltölteni, hiszen a szavazás december 14-én lezárul.

Fjallraven Polar 2017_3

###

A Fjällräven-ről

1960 ban Åke Nordin alapította meg a Fjällräven céget jelenlegi székhelyén, az észak-svédországi Örnsköldsvikben. Jelenleg a vállalat időtálló, sokoldalú és tartós felszerelései a világ több mint 30 országában elérhetőek. A Fjällräven kínálatában férfi és női outdoor ruházat és kiegészítők, hátizsákok, sátrak és hálózsákok egyaránt megtalálhatóak. A Fjällräven számára kiemelten fontos, hogy az embereket, az állatokat és a természetet egyaránt tiszteletben tartó, felelős vállalatként működjön, és mind több érdeklődő figyelmét felkeltse a túrázás szépségeire. A cég két népszerű outdoor kezdeményezést hívott életre, a Fjällräven Classic-ot és a Fjällräven Polar-t, mindkét túrán ezres nagyságrendben vesznek részt éves rendszerességgel.

Legyél az első hozzászóló "Készen állsz egy életre szóló sarkköri kalandra?" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*