Kiállítások amiért érdemes útra kelni

Turner, Monet és Twombly késői művei

Moderna Museet – Stockholm – 2012 január 15-ig

J. M. W. Turner, Claude Monet és Cy Twombly az elmúlt másfél évszázad legjelentősebb festői között jegyzettek. A svéd múzeum kiálllításán a rendezők a három művész közös tematikájára és motivációjára hívják fel a figyelmet.

Moderna Museet

Slupskjulsvägen 7-9

SE-103 27 Stockholm

modernamuseet.se

 

A szürrealizmus Párizsban

Fondation Beyeler – Bazel – 2012 január 29-ig

A svájci városka magán múzeuma egy rendkívüli  tárlaton a szürrealizmus vezető képviselőinek, mint Salvador Dalí, René Magritte és Joan Miró közel kétszáz művét mutatja be. Az irányzat művészei rendkívüli energiát sugárzó műveket hagytak az utókornak, alkotásaikban az I. világháborút követő politikai-gazdasági káoszból menekültek és tiltakoztak a valós világ embertelensége, kegyetlensége ellen.

Fondation Beyeler
Baselstrasse 101
CH-4125 Riehen / Basel
fondationbeyeler.ch

 

A romatikusok

Tate Britain – London – 2012 junius 3-ig

A nagymúltú londoni kulturális intézmény kilenc termében egy tematikus kiállítással várja a látogatókat. A romantikus irányzat vezető képviselőinek műveiből állítottak össze egy válogatást, ahol például JMW Turner és William Blake klasszikus tradiciókkal szakító képeit lehet együtt látni.

Tate Britain

Millbank

London SW1P 4RG

tate.org.uk

 


 

Matisse, Cézanne, Picasso…

Grand Palais – Párizs – 2012 január 16-ig

A Stein család a 20. század elején telepedett le Párizsban és az avant-garde festők jelentős támogatóivá váltak, elsőként gyűjtötték Matisse és Picasso alkotásait. A Champs Elysées szomszédságában álló Grand Palais a család által hajdanán összeállított gyűjteményt mutatja be a múlt század elején született modern művészeti irányzatról.

Grand Palais

3, avenue du Général-Eisenhower
75008 Paris

grandpalais.fr
 


WALTER VAN BEIRENDONCK

ModeMuseum – Antwerpen – 2012 február 19-ig

Walter van Beirendonck a divatvilág egyik fenegyereke, aki egyéni látásmódjával és rendhagyóan szines kollekcióival hivta fel magára a figyelmet. Az antwerpeni ModeMuseum kiállításán a modellek tematikus bemutatása mellett az inspirációs forrásokat is felfedezheti a látogató.

ModeMuseum

Nationalestraat 28
2000 Antwerpen
momu.be

Legyél az első hozzászóló "Kiállítások amiért érdemes útra kelni" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*