Kiemelkedő fejlesztések a Mátraszentistváni Síparkban

A Síparkot üzemeltető Digitroll Kft. vezetői azt várják a beruházástól, hogy 15-20 százalékkal nő a téli turistaforgalom a felső-mátrai térségben – közölte Erbeszkorn Tamás.

Elmondása szerint: a 2011 nyarán kezdődött munkálatok keretében több ezer köbméter földet mozgattak meg. Ennek végeredményeként lett az idei szezon legnagyobb attrakciója, az 5b jelzésű különleges vonalvezetésű panoráma-szerpentin sípálya, amelyről az Ágasvár felé tekintőknek gyönyörűszép kilátás tárul a szemük elé. Ugyanakkor hangulatos, enyhe lejtésű síúttal kötötték össze a 4-es és a 3-as pályákat.

Ezenkívül a 3-as pálya kivilágításával tovább bővült az esti sízés lehetősége is,  illetve továbbfejlesztették a reflektrorrendszert, így már nem csak a pályákon, hanem a parkolórendszerben is működik.

Továbbá elkészült egy közel 100 méter hosszú hósport pálya a hócsúszda parkban, ahol olyan izgalmas eszközöket lehet majd kipróbálni, mint a skibike és a skiroller. Ezeket a Sípark biztosítja a látogatók számára.

A Síparkban, a kilenc, zömében kék és piros nehézségi fokú sípályán 6 csákányos és tárcsás felvonóval szolgálják ki a téli sportok szerelmeseit – mondta Erbeszkorn Tamás.

forrás: Turizmus Panoráma Bulletin

Legyél az első hozzászóló "Kiemelkedő fejlesztések a Mátraszentistváni Síparkban" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*