Kivételes hajóútsorozatot indít a Celebrity Cruises

Azzal, hogy 11 óceánjárójából (beleértve a 2012-ben debütáló Celebrity Reflectiont is!) 6 Európában hajózik a jövő évben, 2012-ben a Celebrity büszkélkedhet majd a legfiatalabb flottával a térségben; és mivel a hajótársaság máris nagyon gazdag – Velencéből induló új programokkal és az első izlandi és fjordos hajóutakkal kiegészült – európai útvonalkínálata most 7 kivételes borhajóúttal is bővül, a hajótársaság egyértelműen vezető szerephez jut a gasztronómia terén is.        

 

Az Isztambulból induló, Görög- és Törökországgal kombinált, 2012. évi szentföldi hajóutak helyébe lépő európai borhajóutak „házigazdája” a Celebrity Constellation lesz, amely az elmúlt esztendőben esett át egy 40 millió USA-dolláros “solsticizáló” felújításon [„solsticizálni” annyit tesz: a Solstice osztályú hajók színvonalára emelni]. A borhajóutak az őszi szüreti időszakban, 2012. szeptember 7. és november 18. között indulnak majd az angliai Southamptonból, és már foglalhatók.

 

Európa klasszikus bortermelő országaiban, azaz Franciaországban, Spanyolországban és Portugáliában, ezért a programba többnapos kikötéseket is beillesztett: 2 napig tartózkodik majd az óceánjáró pl. a franciaországi Le Havre (Párizs/Normandia) és Le Verdon (Bordeaux), valamint a spanyolországi Bilbao kikötőjében, hogy mindenkinek legyen ideje elkortyolni egy pohár pezsgőt a fények városában, megízlelni a testes bordóit azon a vidéken, amelyik épp e nedűről kapta a nevét, és hosszasan élvezni a finom Rioja borokat. Lesznek parti kirándulások, és lehetőség nyílik majd arra is, hogy a vendégek a szüreti munkákban részt vegyenek, vagy borkóstolás céljából ellátogassanak a fölkeresett régiók leghíresebb borászataiba; a borászat iránt mélyebben érdeklődők pedig egy igazi ínyenceknek való pincelátogatás keretében abba is betekintést nyerhetnek, hogyan elegyítik és érlelik a portugál portóit.  

 

 

“A modern luxusvakációknak ez az új sorozata tökéletesen párosítja a Celebrity gasztronómiai és borászati újdonságait és szakértelmét Európa azon régióival, amelyeknek a borászata és konyhaművészete régóta híres” – mondta Dan Hanrahan, a Celebrity Cruises elnök-vezérigazgatója. “Borhajóútjaink igazi kuriózumok. Egyetlen más hajótársaság sem kínál ilyen mély és ennyire gazdag élményeket ebben az idegenforgalmi szempontból jelentős térségben a szüreti időben, és egyik sem tudja azt úgy, olyan formában tálalni, mint a Celebrity – ilyen kivételes borászati programokkal, szakértői képesítéssel rendelkező sommelierekkel, a Cellar Masters borbárral és minden hajón mintegy 500-féle borral.”      

 

A borhajóutak bevezetése mellett a Celebrity Cruises két Solstice osztályú óceánjárója – az új Celebrity Silhouette és a Celebrity Solstice zászlóshajó – programkínálatával is meg kívánja erősíteni földközi-tengeri jelenlétét, a vendégek körében végzett felmérések eredményei alapján módosítva ezek programját.

 

A Celebrity Silhouette 5 korábban meghirdetett 2012. évi szentföldi útvonala helyett a következő hajóutakat kínálja:

13 éjszakás hajóút a kelet-mediterrán térségben a görög szigetvilág érintésével. Indulás Civitavecchiából (Róma) augusztus 22-én. Kikötőállomások: Nápoly/Capri és Catania (Szicília), Olaszország; Mükonosz, Rodosz, Szantorini, Chania (Souda) és Athén (Pireusz), Görögország; valamint Valletta, Málta. A hajóút Velencében zárul, kétnapos ott-tartózkodással.

– 13 éjszakás hajóút, fókuszában Olaszországgal és Horvátországgal. Indulás Velencéből szeptember 4-én. Kikötőállomások: Koper, Szlovénia; Split és Dubrovnik, Horvátország; Kotor, Montenegró; Korfu, Görögország; Valletta, Málta; Szicília (Messina), Bari és Ravenna, Olaszország. A hajóút Velencében zárul, kétnapos ott-tartózkodással. 

– 12 éjszakás adriai hajóút. Kétnapos velencei tartózkodással kezdődik szeptember 17-én. Kikötőállomások: Koper, Szlovénia; Split és Dubrovnik, Horvátország; Kotor, Montenegró; Valletta, Málta; Ravenna, Bari, Catania (Szicília) és Nápoly/Capri, Olaszország. A hajóút végül Rómában (Civitavecchia) zárul.

– 12 éjszakás hajóút, fókuszában Olaszországgal és Horvátországgal. Indulás Rómából (Civitavecchia) október 11-én. Kikötőállomások: Nápoly/Capri (2 nap), Bari, Ravenna és Catania (Szicília), Olaszország; Korfu, Görögország; Dubrovnik és Split, Horvátország; Kotor, Montenegró; Koper, Szlovénia. A hajóút Velencében zárul, kétnapos ott-tartózkodással.

– 11 éjszakás adriai hajóút. Kétnapos velencei tartózkodással kezdődik október 23-án. Kikötőállomások: Nápoly/Capri (2 nap), Ravenna és Catania, (Szicília), Olaszország; Split és Dubrovnik, Horvátország; Kotor, Montenegró; Valletta, Málta. A hajóút Rómában zárul.

 

A Celebrity Solstice 4 korábban meghirdetett 2012. évi barcelonai körútja ugyancsak módosította a hajótársaság, hogy több nyugat-mediterrán kikötőállomást érintsen és kétnapos velencei tartózkodást is tartalmazzon az útvonal. Az új, módosult útvonalak a következők:

– 12 éjszakás mediterrán hajóút. Indulás május 11-én Barcelonából. Kikötőállomások: Dubrovnik, Horvátország; Ajaccio, Korzika; Provence (Toulon), Franciaország; Nápoly/Capri, Róma (Civitavecchia), Firenze/Pisa (La Spezia) és Velence (2 nap), Olaszország. A hajóút Barcelonában zárul.

– 12 éjszakás mediterrán hajóút. Indulás június 28-án Barcelonából. Kikötőállomások: Cannes/Monte Carlo, Franciaország; Kotor, Montenegró; Dubrovnik, Horvátország; Firenze/Pisa, Nápoly/Capri, Róma és Velence (2 éjszaka), Olaszország. A hajóút Barcelonában zárul.

– 12 éjszakás mediterrán hajóút. Indulás augusztus 15-én és október 2-án Barcelonából. Kikötőállomások: Kotor, Montenegró; Dubrovnik, Horvátország; Nápoly/Capri, Róma (Civitavecchia), Velence (2 éjszaka), Olaszország; és Valletta, Málta. A hajóút Barcelonában zárul.

                                                               

A Celebrity Cruises mindig is nagyra értékelte és igyekezett minden lehető módon jutalmazni visszatérő vendégei hűségét, melyről most, európai programja bővítésekor sem feledkezett meg – készített egy ajánlatot kizárólag a Captain’s Club tagjai számára, amely így szól: azok a törzsutasok, akik 2011. november 14-december 16. között lefoglalják a Celebrity bármelyik 9 éjszakás vagy annál hosszabb, 2012. évi európai hajóútját, fedélzeti ajándékkeretet kapnak.  Az ajándékkeret összege a választott elhelyezés kategóriájától függően változik: 400 USD/lakosztály, 225 USD/AquaClass vagy ConciergeClass kabint, 175 USD/erkélyes kabin és 125 USD/ablakos vagy belső kabin.

További információk a társaság honlapján, a www.celebritycruises.com -on találhatóak.

Legyél az első hozzászóló "Kivételes hajóútsorozatot indít a Celebrity Cruises" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*