Kivonul Magyarországról a TAP

Ahogy arról a napokban beszámoltunk, igen sok újítás elébe néz a légitársaság, ám ezzel majdnem egy időben egy szomorú hír is napvilágot látott. A tényeket Szolnok Péter, a TAP Portugalt a régióban képviselő CEAS Kft. értékesítési managere tolmácsolta: „a légitársaság tavalyi privatizációja után gazdasági felülvizsgálatok következtek, melyek értelmében a hangsúly a leginkább népszerű és gazdaságos útvonalakra kerül. Így sajnos április negyedikétől búcsút mondhatunk a budapesti és bukaresti járatoknak.”

A TAP új tulajdonosa 2015-ben a brazil Azul légitársaságot is magáénak tudó David Neeleman által irányított befektetői konzorcium lett.

A portugál légitársaság 11 évvel ezelőtt szállt le először fővárosunkban, akkor még Prága érintésével volt lehetőség Lisszabonba repülni. Később ezt a két járatot külön szedték, és létrejött a közvetlen útvonal Budapest és a portugál főváros között.

Aki április után szeretne Lisszabonba repülni, Bécsen keresztül naponta kétszer is lesz rá lehetősége. Kicsit távolabbi állomások Prága és Varsó, ezek a járatok innen szintén rendelkezésre állnak. 

Legyél az első hozzászóló "Kivonul Magyarországról a TAP" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*