KLM: 85 éve landolt először Magyarországon

A holland királyi légitársaság felségjele alatt 85 éve közlekednek gépek
Budapest és Amszterdam között, ezt ünnepelték Ferihegyen.

Magyarország és Hollandia évszázadokra visszanyúló, eredményes kétoldalú kapcsolatát hangsúlyozta Gajus Scheltema, Hollandi magyarországi nagykövete is:

– Hollandia stabil, megbízható befektető Magyarországon, több ezer magyar embernek ad munkát. Magyarország turisztikai kínálatának bővülésével ugyanakkor folyamatosan növekszik a Budapesten regisztrált holland turisták vendégéjszakájának száma, és ebben a KLM-társaságnak kiemelt szerepe van – fogalmazott a nagykövet.

– 85 év – ez egy különleges mérföldkő minden légitársaság életében. Büszkék vagyunk, hogy a KLM azon kevesek közé tartozik, amelyek elmondhatják magukról, hogy közel 100 éve, megszakítás nélkül, ugyanazon név alatt működnek, ismertek és elismertek – hangsúlyozta Olivier Hours, az Air France – KLM regionális vezérigazgatója. – A 85 év azt is bizonyítja, hogy Magyarország mennyire fontos piac számunkra regionális, és nemzetközi szempontból is. Büszkék vagyunk, hogy járatainkon folyamatosan növekszik az utasforgalom, rendkívüli kedvezményekkel, minőségi szolgáltatásaink bővítésével kedveskedünk. Jelenleg is zajlik nagyszabású őszi kampányunk, a magyar utazók által kedvelt desztinációkra nyújtunk foglalási lehetőséget. Álom desztinációk – álomáron csak két hétig, jelen esetben szeptember 18-ig, és örömmel tapasztaljuk, hogy milyen nagy az érdeklődés a promóció iránt, ilyen sokan döntenek ismét a KLM mellett.

Dror Harel, a KLM és az Air France magyarországi ügyvezető igazgatója a fejlesztések, az innováció fontosságát hangsúlyozta: – Az Air France – KLM csoport számára mindig is fontos volt, hogy egységesen, az utasok igényeit a legmagasabb színvonalon szolgálja ki. Idén áprilisra a KLM teljes 747-es flottáján megújult a business-osztály. Jelenleg a Boeingek fedélzetén zajlik a felújítás. Nemcsak a dizájn, a berendezés és a kárpitok újultak meg, hanem vízszintesre dönthető ülések is ki lettek építve, az üzleti utazók kényelmének és privát szférájának biztosítása a fő irányelv. Az Air France 500 millió eurót fektet be, hogy fokozatosan, kezdetben tizenkilenc kiválasztott Boeing 777-300ER típusú nagyteljesítményű utasszállítóján kivitelezze legújabb első osztályát. Az Air France La Premiere kabinjai olyan magas színvonalat képviselnek, amelyek a világon egyediek.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója azt hangoztatta, hogy a KLM volt az első nyugati légitársaság, amelyik menetrendszerű járatokat indított Budapest–Amszterdam között 1957-ben, Douglas DC-6 és Lockheed Electra típusú gépekkel.

Legyél az első hozzászóló "KLM: 85 éve landolt először Magyarországon" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*