Közvetlen repülőjárat indul Budapest és Sanghaj között

Június 7-én indul az első közvetlen légi járat indul a dél-kínai Sanghaj és Budapest között. A járatokat a China Eastern Airlines leányvállalata, a Shanghai Airlines üzemelteti.

A Sanghajban bejelentett tervek szerint az új járatot a Shanghai Airlines Boeing 787-9 Dreamliner típusú géppel üzemelteti. Ezen a típuson mintegy 285 ülőhely áll az utasok rendelkezésére (4 első-, 26 business-, 28 prémium turista és 227 turista osztályú ülőhellyel). A kiindulópont a Sanghaj-Putung Nemzetközi Repülőtér lesz, és a tervek szerint éjfél körül induló gép mintegy 10 óra alatt teljesíti az utat a magyar fővárosig, ahová hajnali hat óra után érkezik meg.

A Shanghai Airlines jelenleg heti három járat indítását tervezi, szerdán, pénteken és vasárnap. Sanghaj kiváló átszállási lehetőségeket is biztosít nemcsak sok más fontos kínai belföldi célállomás felé, hanem a Japánba, Dél-Koreába és más délkelet-ázsiai országokba utazók számára is, sőt akár Új-Zéland és Ausztrália felé is. A Shanghai Airlines járatai a tervek szerint nem csupán utasokat szállítanak, hanem mintegy 10 tonna légi árut is a repülőgép rakterében.

A China Eastern Airlines jelenleg több mint 600 légi járművet üzemeltet. Ezek átlagos életkora kevesebb, mint 5 és fél év – a nagy légitársaságok mezőnyében ez a világon az egyik legfiatalabb flotta. A SkyTeam szövetség tagjaként a China Eastern Airlines több mint 100 millió utast szolgál ki világszerte, ami alapján globálisan a hetedik legnagyobb légitársaság. Járathálózata révén 177 országban 1052 célállomást üzemeltet. Törzsutasai az Eastern Miles program keretében a 20 SkyTeam-tag 672 váróját használhatják világszerte.