Lakóházon keresztül megy a vonat Kínában

Itt aztán csak úgy remegnek a falak: A kínai mega-nagyvárosban Chongqing-ben úgy megy végig a vasútvonal a városon, hogy még egy lakótelepi házon is keresztülmegy… És ki hinné: a ház lakói ennek még örülnek is! Mifelénk elképzelhetetlen lenne, hogy egy vonat áthúz az emeletes lakóépületen, ám a kínai Chongqing-ben ez a tény még emeli is az ingatlan értékét!

A kínai Chongqing  a világ egyik legnagyobb városa – éppen ezért az építőipari cégeknek gyakran szokatlan megoldásokat kell alkalmazniuk az amúgy is szűkösen rendelkezésre álló hely miatt. Ám amit a helyi közlekedési vállalatok itt kigondoltak, az valóban mindent visz: az egyik vasútvonal, amely Chongqinget átszeli, egy többemeletes épület kellős közepén halad át.

Van jó néhány videó is a világhálón, amelyen láthatjuk, ahogy a vonat közeledik a házhoz, majd látszólag eltűnik benne. Sőt mint azt a Daily Mail is írja: a ház kellős közepében még egy kis pályaudvar is helyet kapott. Hogy lehet, hogy a lakók feje még nem ment szét eddig a nagy dübörgéstől, amikor egy ilyen vonat keresztülhalad a házon?

July 31, 2014, Chongqing. A light trail train passing through a residential building in Chongqing.

Állítólag mindössze 60 decibel a lakásokban a zajszint, amely kb. egy átlagos irodáénak felel meg

EZ AZTÁN A KÖZVETLEN CSATLAKOZÁS!

Nem, senki nem tiltakozik a házban, ugyanis a lakások értékét rendesen felviszi a közvetlen vonat összeköttetés, aminek csak örülni lehet. Emellett a zajszint is igen alacsony, bizonyára jó a szigetelés.

Mindenesetre az ötlet, hogy menjünk neki a vonattal direkt a falnak, eléggé innovativ, mivel hasonló esetekben Kínában gyakran egyszerűen lebontják a legnagyobb házat is, amennyiben az a várostervezés útjában áll.

train-building-china-e1490010107670

Várostervezés kínai módra: vonat száguld keresztül az 5. emeleten

Yuan Cheng, a chonqing-i közlekedési vállalat szóvivője ekként kommentálta a fenomént a brit Daily Star olvasóinak: “Néha a városban már egyáltalán nincs szabad felület, hogy akár alatta vagy fölötte bármit is építhetnénk, így aztán, mint ebben az esetben is, egyszerűen átmegyünk a falon”. Igaz, hogy rizikós volt az ügy, hogy sikerül-e a konstrukció, de végül is mindenkinek bőségesen kifizetődött.

– kst –

Legyél az első hozzászóló "Lakóházon keresztül megy a vonat Kínában" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*