1000 borkedvelőt vár a Tokaji Március

Közel 70 pincészet több mint 160 borával és számos újdonsággal várja látogatóit március 25-én, azaz szerdán a Tokaji Március Nagykóstoló.

Ezer vendéget várnak március 25-én a budapesti Corinthia Hotelbe. A sétáló kóstoló remek lehetőséget nyújt azoknak, akik szeretnének megismerkedni hazánk egyik legizgalmasabb borvidékével: a száraz boroktól az aszúkig, a furminttól a sárgamuskotályig több mint 160 bor mutatkozik be. A rendezvény a Tokajt már jól ismerők számára is tartogat felfedeznivalót: négy mesterkurzus, aszú különterem, Szepsy Furmint Selection stand és a Borkollégium Pop-up School fogadja a tudásra (is) szomjas látogatókat. A szervezők arra törekedtek, hogy a lehető legteljesebb képet adják a borvidékről, így az önálló kiállítóhellyel nem rendelkező pincészetek borait is meg lehet kóstolni a Winelovers Selection standon.

Pillanatkép a tavalyi rendezvényről

Pillanatkép a tavalyi rendezvényről

A Szepsy Furmint Selection standon a borvidék ikonikus borászának 2015-ös dűlőszelektált furmintjai, a birtok furmint és egy furmint alapú házasítás is kóstolható. Szepsy István borai igen ritkán találhatóak meg nagykóstolókon, ezért is különleges alkalom, hogy akár öt különböző dűlőből szüretelt borát is összehasonlíthatják a vendégek. Az aszú különteremben a kiállítótérben kínált borokon kívül a vendégek nyugodt körülmények között kóstolhatják a tokaji borkínálat csúcsán lévő tételeket.

A Borkollégium ingyenes Pop-up School-lal várja a borvidékkel alaposabban megismerkedni kívánó vendégeket – itt a neves boriskola vezető oktatói tartanak rövid, ám annál érdekesebb előadásokat Tokaj fő szőlőfajtáiról és borstílusairól, borkategóriáiról, természetesen kóstolási lehetőséggel. A pop-up school ízelítőt ad a Borkollégium ősztől induló négynapos Tokaj kurzusából, amelyen az érdeklődők elmélyíthetik tudásukat.

Legyél az első hozzászóló "1000 borkedvelőt vár a Tokaji Március" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*