Bullitt: legendás film, legendás autó

Bullitt: Legendás film, legendás autó

Az autók iránt rajongók számára afféle alap mozi a legendás Bullitt, amely többek között a filmtörténet egyik legizgalmasabb üldözéses jelenetsorával vált emlékezetessé. Fél évszázada mutatták be a filmet, amelyben Steve McQueen egy 1968-as Mustang GT kupéval üldöz két bérgyilkost San Francisco utcáin. Az évfordulóra a Ford egy különleges Mustang Bullitt kiadásával emlékezett.

“Semmi sem tükrözi jobban a Mustang szellemiségét és energiáit, mint a Bullitt legendás üldözési jelenete” – vélekedett Steven Armstrong, a Ford Motor Company csoportszintű alelnöke és az Európáért, a Közel-Keletért és Afrikáért felelős elnöke, az „évfordulós” típus európai bemutatóján, a genfi autószalonon.

Az új Mustang Bullitt európai bemutatóját Steve McQueen két unokája, Chase és Madison, valamint édesapjuk, Chad McQueen is támogatta, akik leforgatták saját autós üldözési jelenetüket a Genfet körülölelő Svájci Alpok szerpentinjein – vagyis pontosan ott, ahol a Bullitt című film híres száguldását felvették.

“Otthon körülvesznek minket azok az emléktárgyak, amelyek nagyapánk szereplését idézik fel a Bullittban, és meg sem tudnám számolni, hányszor láttuk már a filmet, úgyhogy kifejezetten felemelő élmény számunkra, hogy mi is részesei lehetünk a harmadik generációs Mustang Bullitt európai bemutatkozásának” – nyilatkozta Chase McQueen.

Bullitt: Legendás film, legendás autó

“Chad, az apánk Fordokkal tanított minket vezetni Kalifornia tengerparti útjain, ezért lelkesítő volt most együtt forgatni vele – és persze az új autóval. De az is csodálatos érzés volt, hogy a Ford és a Steve McQueen alapítvány közös árverésén az első új Mustang Bullitt VIN 001 300.000 dollárért kelt el, amit jótékony célra ajánlottak fel” – tette hozzá Madison McQueen.

Az új Ford Mustang Bullitt a Steve McQueen-filmben szereplő Mustang GT kupé előtt tiszteleg. Nem is akárhogyan:

a modellt a Ford 5,0 literes V8-asa hajtja, amely 464 lóerős.

A McQueen által vezetett autó hangulatát több részlet is felidézi: például a hűtőrács és az első oldalablakok finom krómkerete, valamint a hűtőrács különleges, fekete fényezése. Az autó tervezői kívül-belül egyaránt visszafogottan bántak az emblémákkal; kívül például a kör alakú tanksapka Bullitt-logója az egyetlen ilyen elem.

Legyél az első hozzászóló "Bullitt: legendás film, legendás autó" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*