Lombkorona tanösvény Szlovákiában

A 600 méter hosszú, 1,8 méter széles turistaút, két 6 százalékos emelkedőt tartalmaz, 24 méter magasban építették meg A 600 méter hosszú, 1,8 méter széles turistaút, két 6 százalékos emelkedőt tartalmaz, 24 méter magasban építették meg

Az erdő csodás világa mindenkit vonz. Most viszont nem csak a fizikailag fitt embereket invitál a Lombkorona tanösvény Szlovákiában Bachleda-völgyben (Bachledová dolina).

tanösvény

A 2017. szeptember végén megnyitott sétaút rengeteg kíváncsi embert vonzott ide. Az új attrakció a Zár-Bachledova-völgyi felvonóval, vagy gyalog közelíthető meg Bélai-Tátra lábánál. Hétvégén hosszú sorokban állnak az emberek, hogy fentről láthassák a természet csodáit Bélai-Tátra lábánál, Zár (Ždiar) község keleti részén. A 600 méter hosszú, 1,8 méter széles turistaút, két 6 százalékos emelkedőt tartalmaz, 24 méter magasban építették meg. A 120 oszlop által tartott Lombkorona tanösvény (Chodník korunami stromov) bejártával érjük el a kilátótornyot, amely 32 méter magas tetején egy bejárható hálót feszítettek ki, ahonnan lenézhetünk a mélységbe.

torony

A tanösvényen  sima útvonalon könnyű gyalogolni, még a toronyba is egyszerű a feljutás, bár fenn az idő szeles, ezért érdemes beöltözni. A látvány mindenért kárpótol. Rálátni a Havrán, vagyis a Holló-kő csúcsára.

A tansövény és a kilátótorony egész évben látogatható.

Fotó: Urbán Györgyi

Legyél az első hozzászóló "Lombkorona tanösvény Szlovákiában" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*