Londoni praktikumok és praktikák

míg az aszfaltot apró cseppekben öntözte az eső. (Indulás előtt is ezt ígérte a meteorológia: Shower, shower, shower.

A „zuhany” szó arra mindenképpen jó volt, hogy a lányom elrohanjon egy divatos gumicsizmáért, mondván, a praktikum egy dolog, de emellett mégiscsak csinosnak kell lennie egy fiatal lánynak a világ egyik legszebb fővárosában.) A mellettünk ülő család hölgytagjai viszont elkeseredtek a rossz időtől, számukra a „papa” szavai adhattak némi reménysugarat: „Nyugi, megrendeltem a napsütést!”… – később úgy tűnt, nem a legjobb helyen tette.

Merre tovább?

St Paul.jpg

St. Paul Katedrális

Az indulásunkat megelőző napokban lázasan böngésztem az internetet, gyűjtöttem az információkat, vettünk útikönyvet, kölcsönkértünk térképeket. Első ránézésre rémisztőnek tűnt a rengeteg metróvonal, a tömegközlekedés millió színű jelzése, a város nagysága, és mivel a gyerekekkel utaztunk, nem szerettem volna tanácstalanul bolyongani. De nem így történt! A repülőtéren ugyan a táblák egyértelműen irányítanak a London központjába vezető közlekedési módozatokhoz, azt azonban sehol sem olvastam, hogy a Southern Railway állomás felé – amit az ár-érték arányt figyelembe véve kiválasztottunk –, a légikikötő egyik termináljáról a másikra, egy vezető nélküli, ingyenes kisvasút viszi az utasokat. (Ezt harmadik próbálkozásra tudtam meg, ugyanis senki sem értette, hogy miért a repülőtéren akarok mindenáron jegyet venni az expresszre.)

Harry Potter Trafalgar.jpg

Trafalgar Square, Harry Potter

A gyorsvasút úgy néz ki, mintha metrómegállóban lennénk, ahol két oldalra nyíló ajtókon keresztül léphetünk a szerelvényekbe. Innentől „sínen” voltunk a Victoria pályaudvar felé, és az úton már Harry Potter meséjében érezve magunkat csodáltuk az angol építészet jellegzetes kéményű, összenőtt házait.

A cikk folytatása az Az Utazó Magazin frissen megjelentő számában olvasható. Keresse az újságosoknál!

Legyél az első hozzászóló "Londoni praktikumok és praktikák" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*