Luxusrobogótól a menő hibridig: újabb elismeréseket zsebelt be a Honda

Jazz Crosstar e:HEV

A Honda két új, kizárólag hibrid hajtáslánccal megvásárolható modellje, a Jazz és a Jazz Crosstar, valamint különleges luxusrobogója, a Forza 750 gyűjtötte be idén a Red Dot Awards díjait a terméktervezés kategóriában.

A nagy presztízsű, nemzetközi versenyen csak a legmagasabb minőségű termékeket vizsgálják, különös tekintettel a terméktervezésre, illetve a gyártó márkaépítéssel és kommunikációval kapcsolatos tevékenységére. A nemzetközi 50 fős, elismert szakembereket tömörítő zsűri teszteli és értékeli a benevezett tárgyakat, majd a tagok összegzik, illetve megvitatják tapasztalataikat a tervezésre és az innovációra vonatkozóan. Az elbírálás szempontjait minden évben felülvizsgálják, hogy tükrözzék a legújabb műszaki, társadalmi, gazdasági, valamint környezetvédelmi követelményeket.

– Újabb sikeres évet tudhatunk magunk mögött, újdonságaink számos díjat zsebeltek be a nemzetközileg elismert Red Dot Design Awards terméktervezési kategóriájában – mondta el Toshinobu Minami, a Honda R&D Co. Ltd. vezetője. – Mióta a Honda vállalat létrejött, arra törekszünk, hogy könnyebbé és élvezetesebbé tegyük vásárlóink mindennapjait, s azt hiszem, ez az elismerés egyértelműen bizonyítja, hogy jól végezzük a munkánkat. Innovatív hozzáállásunk természetesen a jövőben sem változik majd, továbbra is azon dolgozunk, hogy formabontó és szórakoztató fejlesztésekkel tegyük jobbá az emberek életét.

A Jazz e:HEV és a Jazz Crosstar e:HEV piaci bevezetése újabb fontos lépés célunk megvalósításában, miszerint európai modelljeink 2022-ban már mind képesek lesznek elektromos üzemmódban is haladni. A modellpáros tervezését a Honda „Yoo no bi” gondolkodásmódja határozta meg. Ennek lényege, hogy felismerjük az olyan hétköznapi tárgyakban rejlő szépséget, melyek esztétikus, illetve ergonomikus mivoltukból fakadóan tökéletesen megfelelnek rendeltetésüknek, s az évek során tökélyre csiszolta őket az alkotó.

A vadonatúj, szabadidő-autó jellegű Jazz Crosstar kifejezetten az aktív életvitel szerelmeseinek készül. Erőteljes kisugárzását egyebek mellett hangsúlyos hűtőrácsának, valamint fekete díszítőelemeinek, küszöbszpoilerének és tetősínjének köszönheti, továbbá sokat nyomnak a latban a Crosstar-specifikus alufelnik, melyekkel még stabilabbnak és robusztusabbnak látszik a modell.

A 2020 őszén bemutatott, vadonatúj Honda Forza 750 a luxusrobogók alkotta Forza modellcsalád feje, páratlan kényelmével, lenyűgöző megjelenésével és sportos menetteljesítményeivel igazi ínyencfalatnak számít.

Az idei siker nem az első, hiszen a Honda járművei már tavaly is lenyűgözték a Red Dot döntéshozóit: a Honda e-t a „Legjobbak legjobbjának” választották, míg a CBR1000RR-R Fireblade SP első Honda motorkerékpárként diadalmaskodott. Persze ez nem újdonság, a Honda termékei számos alkalommal nyertek. A Honda S2000 2001-ben, a Civic 2006-ban, az európai Accord Tourer 2008-ban bizonyult a legjobbnak.