Magyar bor a Wine Spectator idei top 100-as listáján

A világ egyik vezető boros szaklapja a Wine Spectator, melynek szerkesztői az elmúlt egy évben kóstolt italokból állítják össze listájukat, 1988 óta minden évben. Idén is a vörösek dominálnak, olvasható a 2013. november 18-án közzétett összeállításban: a dobogóra ezúttal spanyol (Cune Rioja Imperial Gran Reserva, 2004), francia (Chateau Canon-La Gaffeliere, Saint-Emilion, Bordeaux, 2010) és amerikai (Domaine Serene Pinot Noir, Willamette Valley Evenstad Reserve, Oregon 2010) borok kerültek.
A legjobb húszba három fehérbort válogattak be a szerkesztők, a tokaji aszún kívül egy kaliforniai (Kongsgaard, Napa Valley, 2010) és egy dél-afrikai (Hamilton Russell, Hemel-en-Aarde Valley, 2012) chardonnay-t.

A Chateau Dereszla 95 pontra értékelt, 2007-es 5 puttonyos tokaji aszúja a Wine Spectator szerint érett, intenzív és dinamikus, az édes ananász, sárgabarack és mangó püré ízjegyeivel. Gazdag, mégis tiszta bor, sok vaníliával, szerecsendióval és egyéb egzotikus fűszerrel, hosszú utóízzel – áll az értékelésben, melyet az MTI adott közre.

Az amerikai szaklap weboldala szerint kóstolóik évente több mint 15 ezer bort értékelnek, és ezek közül állítják össze minden esztendőben a top 100-as listákat.

A Wine Spectator teljes idei listáját a http://2013.top100.winespectator.com/list/ honlapon találják meg az érdeklődők.

Legyél az első hozzászóló "Magyar bor a Wine Spectator idei top 100-as listáján" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*