Magyar tésztanap a Tanyacsárdában

Több generáció is felnőtt már azóta, hogy az első falatokat feltálalták a lajosmizsei Tanyacsárdában. Ott, ahol már több mint négy évtizede királyi fenségek, miniszterelnökök és környékbeli polgárok ízlelgetik, milyenek is a hamisítatlan magyaros falatok.Több generáció is felnőtt már azóta, hogy az első falatokat feltálalták a lajosmizsei Tanyacsárdában. Ott, ahol már több mint négy évtizede királyi fenségek, miniszterelnökök és környékbeli polgárok ízlelgetik, milyenek is a hamisítatlan magyaros falatok.

Ha most vasárnap, akkor magyar tészták napja a lajosmizsei Tanyacsárdában.

Keménylebbencs füstölt csülökkel, kolbásszal

Miközben sokan az olasz tésztákra esküsznek, manapság már egyre kevesebben tudják, milyen is az igazi magyar tészta íze. Ezt pótolhatják be azok, akik február 25-én ellátogatnak a lajozsmizsei Öreg Tanyacsárdába, ahol házi tésztából és burgonyás tésztából magyar készült specialitások kerülnek az asztalra.

Aranygaluska

Köztük a Gyöngyöző marhahúsleves velős derelyével, a kolbászos gölödin leves, a csirkepaprikás mellből és combból, juhtúrós sztrapacskával, a keménylebbencs füstölt csülökkel, kolbásszal és az aranygaluska borhabbal.

Az év vendéglátója díjat 2017-ben Garaczi János kapta

Legyél az első hozzászóló "Magyar tésztanap a Tanyacsárdában" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*