Magyarok a Barçáért

Minderről a Balázs Béla-díjas alkotó, a másfélórás dokumentumfilm rendezője beszélt a lemezpremier napján, az Uránia Filmszínházban rendezett sajtótájékoztatón. A Kubala László, Kocsis Sándor és Czibor Zoltán életét nyomon követő alkotás először tavasszal volt látható a magyar mozikban, majd utazásra indult a nagyvilágban. Bemutatták többek között Los Angelesben, San Franciscóban, és sikert aratott dokumentumfilm-fesztiválokon is, Milánóban és Bakuban. A mű korabeli fényképek, filmfelvételek, kortársak visszaemlékezései alapján vázolja fel annak a három világhírű magyar futballistának a pályafutását, akik a hírneves katalán klub labdarúgócsapatának meghatározó játékosai voltak az ötvenes években: a „gólgyárosnak” nevezett Kubala Lászlónak, a „rongylábúnak” becézett Czibor Zoltán és az „aranyfejűként” számon tartott Kocsis Sándornak.

A rendező kiemelte, hogy azok számára is sok-sok meglepetést tartogat a DVD, akik már látták a filmet, mivel nem kevesebb, mint tizenhét extra szerepel a lemezen. Például eddig még nem látott futballjelenetek, interjúrészletek láthatók, melyek nem fértek bele a másfélórás műbe. Így megnézhető Grosics Gyula utolsó interjúja, melyet halála előtt mindössze három héttel adott, és olyan eseményekre emlékezik, melyekre korábbi interjúiban még sohasem.

A DVD menüjében öt nyelv közül lehet választani: a magyar hang mellett angol, német, spanyol és katalán felirattal is meg lehet nézni a filmet és az extrákat. Mindez lehetővé teszi, hogy a DVD a nemzetközi forgalom véráramába is bekerülhessen. A rendező a forgatás során jó kapcsolatot alakított ki a katalán klub vezetőivel, így reményei szerint a kiadvány helyet kaphat majd az FC Barcelona áruházában is, mely a stadion közvetlen közelében található, és hatalmas a forgalma.

Legyél az első hozzászóló "Magyarok a Barçáért" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*