Karácsonyi adventi vásár Gdańskban is

A Węglowy piactér három hétre Gdańsk legünnepélyesebb helyszínévé válik karácsony közeledtével, ezúttal 2014. december 5-a és 23-a között. A hely atmoszféráját az eredeti, hangulatos díszlet adja. A piactéren idén elhelyeztek két új kivilágított kaput és három világító, háromméteres gigantikus gömbdíszt is. A legszebb díszkivilágításokat a látogatók megnézhetik az 5. országos Lengyelország, világíts Energiával! (Polsko, œwieć się z Energiš!) című kiállítás keretein belül is.

A vásár most is tele van bájos kis zugokkal és ünnepi zenével. A bódék között ünnepi utcácskákon sétálhatunk. A legnagyobb népszerűségért minden bizonnyal a pónilovakkal fölszerelt Velencei Körhinta, a jégpálya és a rénszarvasok karámja fognak versengeni. Ez utóbbiban december 12-e és 14-e között találkozhatunk két valódi rénszarvassal: Rudolffal és Kometekkel.

Azokra, akik megszomjaznak, vár a fahéjjal és szegfűszeggel illatozó, finom gdański forralt bor, melyet külön erre az alkalomra készített kerámiabögrékben lehet kézhez venni. Ha pedig kifizettük, haza is vihetjük őket emlékbe.

A hely mesés hangulatát Meseország adja, vagyis azok az emberhangon beszélő mesebeli lények, rénszarvas húzta szánok és gdański angyalok, akik rendszeresen látogatják a vásár helyszínét. Hétvégente a színpadon karácsonyi dalokat hallgathatunk, és énekelhetünk.

A szerelemesekre egy „bűvös kör”vár, ahol a hagyomány szerint a fagyöngy alatt megcsókolhatják egymást. Akik lefényképezik magukat itt, azok részt vehetnek a vásár „legcsókosabb” párjának versenyében. A képet feltöltjük a www.dziennikbaltycki.pl weboldalra, és szavazunk. A fődíj egy fürdőhelyen eltöltött hétvége, és a kép megjelenése a Dziennik Bałtycki napilapban.

Csaknem hatvan kínálják ünnepi portékáikat az árusok: karácsonyi díszeket, apróságokat, eredeti, kézzel készített ékszereket, sapkákat, plüssfigurákat, kerámiákat, filcből készült alkotásokat, bőrműves termékeket és játékokat. Aki megéhezik, válogathat a litván felvágottak, édességek, mézeskalácsok, aszalt gyümölcsök között, és még török kávét is ihat.

Legyél az első hozzászóló "Karácsonyi adventi vásár Gdańskban is" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*