Magyarok is használhatják a 9 eurós német szuperbérletet

Forrás: bahn.de

Nem csak a német állampolgárok vásárolhatják meg azt a 9 eurós jegyet, amivel szinte minden tömegközlekedési eszközt használhatnak Németországban: a magyar turisták is élhetnek ezzel a lehetőséggel.

Korábban többször írtunk már a német szuperbérletről, és most bizonyossá vált az is: magyar utazók is vásárolhatnak az egész Németország bejárását egy jeggyel 1 hónapig lehetővé tevő jegyet, amely minden város összes tömegközlekedési eszköze mellett a Deutsche Bahn helyi (nem Intercity és nem Intercity Express) vontjaira érvényes. A német kormány és a német turisztikai ipar fenntarthatóság iránti elkötelezettségét bizonyító akció keretében így a városok közötti és különösen a városi közlekedésben csökken majd a károsanyag kibocsátás.

Az akció iránt a pünkösdi ünnepekhez kötődően hatalmas kereslet mutatkozott, de a hétköznapokon a tömeget elkerülve, kényelmesen utazhatunk. A legfőbb tudnivalók:

  • A Deutsche Bahn és számos németországi közlekedési társaság május 23-án kezdte meg a 9 eurós jegyek árusítását. A jegyek online és az érintett közlekedési vállalatok pénztáraiban is megvásárolhatók.
  • A 9 eurós jegy 2022. június 1-től 2022. augusztus 31-ig érvényes egy naptári hónapra.
  • A 9 eurós jegy csak a helyi vasúti személyszállítási szolgáltatásokra érvényes. Ez azt jelenti, hogy egész Németországban lehet vele utazni a Regionalbahn (RB), a Regionalexpress (RE) vagy az Interregioexpress (IRE) járatokon. A 9 eurós jegy csak 2. osztályon érvényes.