Tündérek és szentjánosbogarak nyomában – hétvégi programajánló

Sopron izgalmas családi programokkal vár a hétvégén, a Drávánál az „éjszaka lámpásait” ismerhetjük meg sötétedés utáni túrán, az autók szeremeseinek pedig a Hungaroring lesz a Kánaán a hétvégén.

Az éjszaka lámpásai – szentjánosbogár túra

„A nyári éjszaka leglátványosabb eseménye a szentjánosbogarak rajzása. Sajnos ezt a kevésbé ismert rovarcsaládot is egyre kevesebb helyen találhatjuk meg. A mezőgazdaságban, kertekben használt rovarirtó szerek egyre több helyen kipusztítják az éjszaka lámpásait. Éjszakai túránk során ezeket a kevéssé ismert élőlényeket szeretnénk bemutatni.” – így invitál különleges, szombat esti kirándulásra az Ős-Dráva Látogatóközpont. A programra előzetesen regisztrálni kell, részletek itt. A túra hossza 6 kilométer és 3-4 órás a program.

Gyerekprogram Sopronban: a hétvégén lesz a Tündérfesztivál

Szombaton és vasárnap, 15. alkalommal rendezik meg a soproni Erzsébet-kertben a Tündérfesztivált – tájékoztatta a szervező Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. az MTI-t. A hétvégén a kert 77 pontján várják a „tündéreket” és a „manókat” különféle programokkal: szabadtéri játékokkal, interaktív feladatokkal és virágos ligetekkel.

Szombaton koncertet ad a Méhek zenekar, táncra perdülnek a Sopron Balett tündérei és megszólalnak T. Horváth József dalai. Másnap fellépnek mások mellett a Dirty Dance Sopron Egyesület táncosai, emellett lesz Kalap Jakab-koncert és Kalimba gyermekgospel. Mindkét nap tartanak légtáncbemutatót, a soproni óvónők élő népmesélésre készülnek, de a látogatók a nagyi-unoka produkcióknak is tapsolhatnak.

Mivel a fesztivál “díszvendégei” ezúttal a méhek lesznek lesz megannyi méhes program is. A látogatók ismereteket szerezhetnek például a méhek védelméről, a rovarvilág titkairól. Lesz látványméhészet, többfelé méz- és mézessütemény-kóstoló, emellett csaknem ezer gyermek által készített papírvirággal “méhlegelővé” varázsolják a parkot. A szombaton 11 órakor kezdődő viseletversenyen a méhecskés jelmezeket különdíjban részesítik.

A Pro Kultúra közlése szerint a 77 játszóhely többségét olyan soproni civil szervezetek, művészeti csoportok, sportegyesületek, alapítványok és magánszemélyek töltik meg élettel, akik mindannyian a soproni gyerekek testi, lelki, szellemi és érzelmi fejlesztésén fáradoznak.

Versenyautók minden mennyiségben

Szombaton és vasárnap rendezik a Hungaroringen a Super Racing Festival elnevezésű rendezvényt, melyen többek között a háromszoros gyorsasági kamionos Európa-bajnok Kiss Norbert, valamint a 2019-ben túraautó-világkupát (WTCR) nyert Michelisz Norbert is versenyez majd. A nézők számára ingyenes lesz a belépés. A Super Racing Festival programja már péntek este elkezdődik.