Májusban ismét Avasi Borangolás

Az idén már 7. alkalommal rendezi meg a Miskolczi Borbarátok Társasága az Avasi Borangolást, melynek célja a tradicionális miskolci pincekultúra hagyományainak újjáélesztése. Az Európában egyedülálló, a város szívében található pincesoron az Avas hegy oldalában több mint 800 pince és borház található, sok közülük több száz éves. A hangulatos avasi pincesorok a rendezvény 3 napján megtelnek borangolókkal, akik kóstolópohárral és térképpel látogathatják sorba a pincéket és programhelyszíneket, amelyek közt Miskolc két emblematikus építménye, az Avasi református műemléktemplom és az Avasi kilátó is szerepel.

A 2018-as rendezvényen 60 borászat, 40 helyszín, 20 gasztropont, 36 zenekar 70 programmal várja a látogatókat. A borokról helyi gazdákon kívül Magyarország jelentős borvidékeiről érkező borászok gondoskodnak, a finom ételekről pedig a város neves vendéglői, köztük a Miskolci Gasztro Klaszter tagjai. A fellépő zenekarok és utcazenészek mindenféle stílust képviselnek a világzenétől a jazzig.

Az évről évre népszerűbb, magas színvonalú esemény szervezői a Miskolc város napján tartott ünnepi közgyűlésen átvehették a „Miskolc Város Turizmusáért” díjat.

A korábbi évek hagyományait folytatva az idén tavasszal is több olyan rendezvénynek is otthont adott már Miskolc, ahol a minőségi italoké és készítőiké volt a főszerep. A 25 éves Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete a Diósgyőri vár Lovagtermében tartotta nemzetközi versenyét, amelyre összesen 268 sört neveztek be a készítők, majd a versenyt követő két napon koncertek közepette ízlelhették meg a sörkülönlegességet a látogatók. Április végén Sándor Zsolt & Barátai mini bükki borfesztivált tartottak a Kis-Avason helyi borászokkal. A Városháza Dísztermében 5. alkalommal rendezték meg a Pálinkamustrát, ahol Kárpát-medencei pálinkákkal, párlatokkal és sós süteményekkel lehetett nevezni a versenyre, amelynek célja a minőségi pálinka mint hungaricum népszerűsítése minden évben.

Miskolc a jövőben is kínál gasztrorendezvényeket az idelátogatóknak, hiszen júniusban a Múzeumok Éjszakájával egyidőben tartják a Fröccsfesztivált, szeptemberben pedig ismét megrendezik a Népkertben a Miskolci Sörfesztivált.

Legyél az első hozzászóló "Májusban ismét Avasi Borangolás" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*