A napfény szerelmeseinek: Gran Canaria

Las Palmas de Gran CanariaLas Palmas de Gran Canaria

Az Európától 1300 km-re, Afrikától viszont csak 150 kilométernyire levő Gran Canaria, a Kanári-szigetek névadó tagja. Bár Fuerteventura és Tenerife is nagyobb nála, látogatottságát, gazdasági jelentőségét és turisztikai népszerűségét illetően Gran Canaria az első helyet foglalja el a szigetek között. Az időjárás itt mindig kellemes, egy hónap kivételével napközben szinte állandó a napsütés a mintegy 1560 négyzetkilométernyi szigeten. Rendkívül változatos természeti képet kínál, a sziget északi része gazdag növényzettel és mezőgazdasági termeléssel bír, a déli rész viszont sivatagosabb jellegű.

A csodás éghajlat miatt mind a nyaralást, mind pedig az aktív sportokat keresőknek is kiváló célpont a sziget – a parton golfozás, a vízen szörfözés várja a tengerpart szerelmeseit Puerto Rico-tól egészen San Augustinig.

A szigetet több mint 3 millióan látogatják évente nyaralás céljából. Gran Canaria magas színvonalú strandjait felvonultató partján hosszú kilométereken át a városok szinte összenőttek, ahol a partszakaszok kiválóan alkalmasak a családdal, a kisgyerekesek utazóknak is egyaránt.

Különösen ajánlott helyszín a Meloneras-i San Augustini dűnék, melyek a legkellemesebb völgyek és természetileg is talán a legszebb részek.

A további partszakaszok: a Meloderas az Amarones, a Mogan és az Amagete, a Las Canteras is remek helyszín az óceán hullámaival a nyaralni vágyókat.

A legnépszerűbb üdülőhelyek: a Playa del Ingles ès Maspalomas.

Könnyű és kényelmes megoldás a sziget bejárásához az autóbérlés. Az autópályát folyamatosan építik, ráadásul ingyenes a használata.

Grand Canaria a kultúrák olvasztótégelye, mely a különböző kultúrák konklúzióját eredményezte. A múzeumokban találhatók Pre-hispániai múmiák, ősi hajók és kortárs művészek alkotásai is, nagy írók, festők, zenészek munkái, ugyanakkor építészet, bennszülött kerámia, szobor és a történelmi emléktárgyak is.

Legyél az első hozzászóló "A napfény szerelmeseinek: Gran Canaria" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*