Málta gigantikus tűzijátékkal köszönti az újranyitást július 1-én

Július 1-én újra kinyit Málta, amit jókora ünnepséggel köszönt a szigetország. A Máltai Nemzetközi Repülőtér már felhívást is közzétett az érkező turistáknak a legfontosabb tudnivalókról.

Málta július 1-én egy hatalmas tűzijáték ünneppel, a VisitMalta Now Celebration eseménnyel köszönti az újranyitást. A szigetország 21 településén 31 tűzijáték gyártó bevonásával 20:30-kor egyszerre borítják színpompás fényárba az országot. Az eseményt a Máltai Idegenforgalmi Hivatal és a Turisztikai Minisztérium szervezi.

Közben a Máltai Nemzetközi Repülőtér (MIA) hírül adta, hogy Málta és a repülőtér nyitására teljes mértékben felkészültek. “Most, hogy a repülési korlátozásokat fokozatosan megszüntetik, a repülőtér és dolgozói mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az utasok újból megtapasztalhassák az utazás igazi élményét. A helyi és a nemzetközi hatóságok ajánlásaival összhangban megtesznek minden szükséges intézkedést, új technológiákat vezettek be és átképezték a frontvonalbéli munkatársaikat, hogy az utazók biztonságban érezhessék magukat érkezéstől a beszállásig.” – írták.

A reptér weboldalán közzétett közleményben arra kérik az utasokat, hogy szánjanak pár percet az új repülőtéri szabályzat megismerésére és olvassák el az oldalon, hogy miként kell felkészülni a repülőtér használatára. Az információk változhatnak, ezért kérik, hogy az utasok indulás, illetve érkezés előtt mindig látogassanak el az oldalra, hogy az épp aktuális szabályokkal és teendőkkel tisztában legyenek.