Máltán júliustól újranyit a legtöbb múzeum és jónéhány ingyenesen látogatható

Az alábbi menetrend szerint nyitnak meg Máltán a Heritage Malta (Máltai Örökségvédelmi és Múzeumigazgatóság) által felügyelt múzeumok és intézmények.

2020. július 1-től. National Museum of Archaeology, MUZA, Fort St Elmo & National War Museum. A múzeumok szerda-vasárnap 10:00-18:00 között tartanak nyitva és a belépés jelenleg díjtalan mindenki számára.

2020. július 6-tól. Tarxien Temples, Ggantija Temples, Hagar Qim & Mnajdra Temples, St. Paul’s Catacombs, Fort St. Angelo. Ezek a múzeumok szerda-vasárnap 10:00-18:00 között tartanak nyitva (belépés 17:30-ig), belépődíj ellenében látogathatók. Inquisitor’s Palace, Domus Romana, Hagrat, Skorba, Cittadella Múzeim és Látogatóközpont: ezek a múzeumok kedd-szombat 10:00- 17:00 között tartanak nyitva, és továbbra is belépődíj ellenében látogathatók. Hal Saflieni Hypogeum 2020. július 6-tól minden nap várja a látogatókat. Jegyet kizárólag online lehet vásárolni, a last minute jegyeket is csak online értékesítik. Az audiovizuális bemutatóra jelenleg nem árulnak jegyeket. Július 6-tól július 19-ig a belépőket 50% kedvezménnyel lehet megvásárolni, ezt követően (július 20-tól) normál áron.

2020. július 1-től bizonyos szabályok és feltételek is változnak:

  • A kiállításokhoz tartozó audio guide-ok, 4D bemutatók, érintőképernyők nem használhatók további értesítésig, ez alól kivétel a Hypogeum.
  • Ruhatárak és zárható szekrények nem használhatók a helyszíneken, ez alól kivétel a Hypogeum.
  • A helyszíneken csak az adott helyet bemutató tájékoztató füzeteket helyezhetik ki a vendégek számára elérhetően.

Fizetni a helyszíneken kizárólag bankkártyával lehetséges, elsődlegesen érintésmentesen, amennyiben ez nem megoldható, a vendégek használhatják a bankkártya terminál nyomógombjait.

További információk itt.