Rollerdömping a Balatonnál: közösségi kétkerekűek Siófokon

320 darab TIER elektromos rollerrel Siófokon is elindítja környezetbarát közlekedési alternatívát kínáló szolgáltatását a világ vezető mikromobilitási vállalata. Budapest mellett Siófok a második magyar település, ahol elérhetők a TIER e-rollerjei.

A siófoki városvezetés és a berlini szolgáltató közötti együttműködési megállapodás célja a gépkocsihasználat és a CO2-kibocsátás csökkentése, valamint a zöldebb és fenntarthatóbb közlekedés népszerűsítése. Az elektromos rollerek 300 forintos feloldási díj és 70 forintos percdíj ellenében vehetők igénybe.

A TIER e-rollerek cserélhető akkumulátorral rendelkeznek és egy erre dedikált, teherbiciklikkel és elektromos furgonokkal közlekedő csapat gondoskodik üzemeltetésükről, így a rollereket nem szükséges napról napra a raktárakba szállítani akkumulátoraik újratöltéséhez. Az állandó alkalmazottakból álló helyi csapat a helyszínen gyorsan teljesen feltöltöttre cseréli a lemerült akkumulátorokat, ezáltal jelentősen csökkentve a szállítási költségeket és a károsanyag-kibocsátást. A TIER működési modelljének köszönhetően a vállalat 2020 januárjától folyamatosan klímasemlegesen üzemel.