Már a Brüsszeli repülőtérre is lehet a Wizz Air járataival utazni

A Grand Place Brüsszelben Fotó: visit.brussels - Jean-Paul Remy

Elindította közvetlen járatait a Wizz Air a Zaventemben található Brüsszeli repülőtérre. Belgium fővárosának fő repülőterére hétfőtől péntekig repülhetnek az utazni vágyók, emellett pedig a Charleroi repülőtér is elérhető marad a légitársaság kínálatában.

Az új repülőtér használatba vétele jelentősen megkönnyíti a Brüsszelbe való utazástól, hiszen az utasoknak eddig kizárólag a Brüsszeltől 46 kilométerre található Charleroi repülőtéren keresztül volt lehetőségük a belga fővárosba utazni. A Brüsszeli repülőtér sokkal közelebb, mindössze 12 kilométerre található a város szívétől. A járatok az Európai Unió Tanácsának magyar elnöksége idején elérhetők.

Belgium fővárosa, Brüsszel, gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik. A Brüsszeli Szépművészeti Múzeum, Magritte Múzeum, Grand Palace, valamint a Szent Mihály és Szent Gudula-székesegyház csak néhány példa a városban található kulturális intézmények és építészeti csodák közül. A városnak kiemelkedően pezsgő éjszakai élete van, illetve számos park és zöld terület is fellelhető, így tökéletes helyszín lehet a szórakozásra és kikapcsolódásra vágyok számára is.

„Idén második félévben 34 százalékkal több szék érhető el a magyar és a belga főváros között, de a Wizz Air kínálata ennél nagyobb mértékben, ezen a légi viszonylaton, 73 százalékkal bővül az előző év azonos időszakához képest, ami kiemelkedő. Bízunk benne, hogy a magyar EU-elnökség után is megmarad a bőséges kínálat, biztosítva a két főváros között közlekedő utasoknak több utazási lehetőséget, versenyképes jegyárakat és a turizmus fellendülését a két ország között” – mondta Ritter Máté, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy idén nyáron hat új Budapestről induló útvonallal kedveskedhetünk utasainknak, amelyek közül kettőt június elején már el is indítottunk. Brüsszel egy közkedvelt úti cél, amely az új repülőtér igénybevételével sokkal könnyebben megközelíthető. A város látnivalói, kulináris és kulturális gazdagsága garantáltan különleges élményt biztosít mindenkinek. A WIZZ csapatával alig várjuk, hogy fedélzetünkön köszönthessük utasainkat” – mondta Trubek Zsuzsa, a Wizz Air kommunikációs menedzsere.