Már vehetünk 2017-es éves autópálya-matricát

Idén először vehetünk már a következő évre autópálya matricát. A startpisztoly december 8-án dördült el.

Nem kell január elsejéig várnia annak, aki – akár céges könyvelési okból -, minél hamarabb le akarja tudni az éves autópálya matrica vásárlást. 2016 az első esztendő, amikor már az érvényességi idő kezdete előtt, december 8-ától megvásárolhatóak a következő esztendőre szóló országos és megyei e-matricák. Jó hír, hogy a személygépkocsik után 2017-re is a megszokott árakon vásárolhatunk e-matricát a hazai gyorsforgalmi utak használatához.

Annak ellenére, hogy az éves matricákat előbb vesszük, az érvényességi idő nem változik: a 2017. évi éves országos és éves megyei matricák érvényességi ideje 2017. január 1-től kezdődik és 2018. január 31-én éjfélig tart. Ugyanakkor azt is fontos tudni, hogy a decemberben vásárolt 2017-es e-matricák 2016 decemberében nem biztosítanak úthasználati jogosultságot.

A 2017-es e-matricákat 2016. december 8-tól a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. saját értékesítési pontjain (Rajka, Hegyeshalom), 18 ügyfélszolgálati irodájában, saját elektronikus értékesítési felületén, az www.ematrica.nemzetiutdij.hu  oldalon, és viszonteladó partnereinél (pl.: benzinkutakon, utazási irodákban), valamint a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. saját felületein – applikáción keresztül és weben, a társaság 11 önálló e-matricát értékesítő viszonteladójánál és azok felületein (SMS, applikáció, webes felületen) lehet megvásárolni.

Az elővásárlási lehetőséget biztosító viszonteladók folyamatosan frissülő listája a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (www.nemzetiutdij.hu ) és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. (www.nemzetimobilfizetes.hu ) honlapjain érhető el.

Legyél az első hozzászóló "Már vehetünk 2017-es éves autópálya-matricát" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*