Március végén nyit a megújult Design Terminál és az Akvárium Klub

Budapest központjában, az Erzsébet téren a Design Terminál épülete is megújult: rendezvény helyszínként megnyílik a második emeleti terasz, valamint kibővült a konferenciaterem is. A földszinten a Terminál Étterem és Gastroshop kapott helyet. Egy külső kiállítások és workshopok rendezésére alkalmas korszerű mobillétesítménnyel is bővült a Design Terminál, az épülettel szemben található parkrészen. A Pavilon a természetbe simuló modern mini ház, ami a térről közvetlenül vonzza be a látogatókat. A Design Terminál központja idén csaknem háromszáz szakmai rendezvénynek ad otthont, de már március 30-án, a nyitónapon ízelítőt ad tevékenységeiből: egész napos pop-up Design vásárral, Streetfashion bemutatóval, Kreatív Budapest konferenciával, a magyar kreatívipari hősökről szóló Csúcstámadók című könyv bemutatójával és a Mini Terminál gyermekprogramjával várja az érdeklődőket.

Az immár tíz éve nonprofit szervezetként működő Design Terminál 2014. január 1-től önálló költségvetési szervvé, kiemelt kormányzati háttérintézménnyé alakult, feladata a kreatívipari ágazatok – az innovatív technológiák, a formatervezés, a divatipar és az urbanisztika – ösztönzése. A Design Terminál célja, hogy támogassa a kezdő vállalkozások és a kockázati tőke egymásra találását, emellett közép-európai léptékű szakkiállítások, vásárok, bemutatók és konferenciák életre hívásával hozzájáruljon Magyarország, mint a régió kreatívipari központjának pozícionálásához is.

A szintén megújuló Akvárium Klub zenés bárral, ezerötszáz, illetve hétszáz személyes koncertteremmel, bisztró-étteremmel és számos technikai és kényelmi újítással csábítja a vendégeket az Erzsébet térre, ugyancsak március végétől. A nyitó napon, délelőtt a Ghymes, este pedig a Magashegyi Underground ad koncertet. A következő hét végén már csütörtöktől számos neves fellépő, többek között a Punnany Massif, az Irie Maffia és a Tosca is a hely vendége lesz, tavasszal pedig John Mayall és a Quimby is fellép az Akváriumban.

Nagy hall névre hallgat az Akvárium föld alatti, új koncertterme, amely felszereltségének köszönhetően nem csupán könnyűzenei koncertek, de üzleti események, konferenciák, fogadások lebonyolítására is alkalmas lesz. Az üzemeltetők a hang- és fénytechnika fejlesztése mellett a terem bútorzatát is kicserélték, így az ezerötszáz fős teremben akár hatszáz ülőhely is kialakítható. Egy szinttel feljebb, a kis hall azonos technikai adottságokkal hétszáz fő álló vagy háromszáz fő ülő vendég befogadására vált alkalmassá a felújítás után. Erre a helyre hetente általában három alkalommal szerveznek majd koncerteket, magyar és külföldi DJ-ket, de helyet kapnak itt fontos lemezbemutatók és a nagyobb közönséget vonzó party-sorozatok is. A VOLT Music Bar szerdától szombatig éjszakai programokkal nyitva tartó klub lesz a klubban: boxokkal, fotelekkel kétszáz vendéget tud fogadni esténként, a hangulatról magyar és külföldi DJ-k gondoskodnak majd.

Az Akvárium a kortárs képzőművészet, a színház és más előadások rendszeres színhelye is lesz: az üzemeltetők szándéka szerint hétvégente gyerekprogramok, színielőadások, illetve különböző pódiumbeszélgetések is szerephez jutnak. A nyitás alkalmából tizennégy hazai kortárs képzőművész Budapest 2014 címmel, az Akvárium felkérésére készített alkotásait mutatja be, amelyek később a helyszínen megvásárolhatók lesznek.

A klub előterében, a mesterséges tó alatt nyíló Aqua Bisztró már a korai órákban reggelivel, később napi menüvel, illetve bisztró-konyhával várja a vendégeket.

Legyél az első hozzászóló "Március végén nyit a megújult Design Terminál és az Akvárium Klub" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*