Maritim Hotels: a családias multihotel újra vár

Maritim Bad Homburg

Kevesen tudják, de a német szállodaipar egyik zászlóshajójának számító Maritim Hotels, amely már több kontinensen is üzemeltet hoteleket, máig családi tulajdonban van. Egyedüliként a legnagyobb honfitársai közül. A főként a négycsillag felső kategóriáját megcélzó hotellánc nemzetközi értékesítési vezetője, Ulla Schulz, a Német Turisztikai Hivatal, a koronavírus járványt kitörése óta első élő eseményén mutatta be aktualitásokat.

A Németországban a központi fekvésű, a nagy konferenciák befogadására is képes négycsillagos szállodáival tekintélyt szerzett Maritim Hotels 25 németországi házzal rendelkezik. Melléjük további 13 hotel társul a nagyvilágban, közte Kínában, Mauritiuson, Máltán, Bulgáriában és Spanyolországban.

Ulla Schulz, a Maritim Hotels nemzetközi értékesítési vezetője

– Városi szállodáink mindegyike kiváló elhelyezkedésű a világban, remek kiváló közlekedési kapcsolatokkal, míg a tengerparti szállodáink különlegessége a fürdési lehetőség mellett a lokáció kivételes hangulata és a vidéki nyugalom. Nem véletlen, hogy a szlogenünk is az, hogy a Maritimmal mindig pont a megfelelő helyen van. Bármilyen okból is utaznak vendégeink, nem veszítenek időt, minden fontosabb látnivaló gyalogosan is elérhető. Egy másik ok, amiért a vendégek a Maritimot választják, hogy mi egy családi tulajdonban lévő, a cég belső életét tekintve is családias hangulatú német hotelcsoport vagyunk, ahol a személyzet nagyrésze törzsgárdatag és így a vendégeink is profitálhatnak elkötelezettségükből, szakértelmünkből. Nem beszélve arról, hogy a Maritim jellegzetes reggeli büféje évek óta a legjobb minősítéseket kapja az értékelő portálokon – mondta Az Utazónak Ulla Schulz.

– Véleménye szerint mennyire változik a Maritim vendégköre a covidnak köszönhetően?

– A járvány időszakában vendégeink elsősorban Németországból és a közeli országokból érkeznek, de már látszik, hogy amint az utazási korlátozások enyhülnek, ugyanaz a vendégkör is visszatér majd, akik korábban a Maritimot választották. Üzletünk nagyon fontos részét jelentik a kiállítások, kongresszusok és rendezvények. Ezek most végre újra elkezdődtek. Igaz a 2019-es évhez képest még mindig alacsony résztvevői számmal, de legalább megtörténtek, ami jó esélyt ad arra, hogy amint a covid enged a szorításából, ebben a szegmensben is visszaállhat a megszokott üzletmenet.

– Mit tud tenni a Maritim, hogy kompenzálja az egész világon jelentkező szakemberhiányt?

– Mindig is az volt a célunk, hogy a munkatársainkat boldoggá tegyük, és különösen a fiataloknak a lehető legjobb képzést biztosítsuk. Ezt igazolja, hogy az egyik neves németországi magazin a “Ki a legjobb vállalat, ahol érdemes dolgozni” díjjal jutalmazta a tevékenységünket. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem küzdünk azzal a problémával, hogy mi is veszítünk munkatársakat, de néhány munkafolyamat megváltoztatásával és ahol lehet a digitalizációval megpróbálunk megbirkózni ezzel a kihívással.

– Hogyan alakultak a Maritim árai az utóbbi időben?

– Ez manapság egy nagyon nehezen megválaszolható kérdés, mert az üzlet minden piaci szegmensében nagyon last minute zajlanak a folyamatok, és mivel az ügyfelek az utolsó pillanatig lemondhatják a foglalást, nagyon nehéz számunkra árajánlatot adni. De azt mondhatom, hogy a Maritim Hotelekben mindig nagyon jó az ár-érték arány és ebben a nehéz időben azt tapasztaljuk, hogy ügyfeleink értékelik, ha van egy kapcsolattartó személy, aki segít és tájékoztat a foglalással kapcsolatos minden kérdésről. Igaz ez rendkívül személyzetigényes folyamat, de mivel a vendégeink szeretik ezt a szolgáltatást, ami a DNS-ünk része, továbbra is fenntartjuk az összes szálláshelyünkön.

– Mire számítanak a forgalom tekintetében az adventi, karácsonyi és újévi időszakban?

– Erre az időszakra szerencsére már rengeteg foglalásunk van, és abszolút bizakodóak vagyunk. Már csak azért is, mert a magyarok által is kedvelt németországi adventi vásárok legendásan hangulatosak és ami a járvány időszakában különösen fontos, a szabadtérben zajlanak, ami tovább erősíti a biztonságérzetet.

Érsek M. Zoltán