Németország már a következő nyárra készül

Még messze a jövő nyár, és nem tudjuk, hogy egyáltalán utazhatunk-e, mindenesetre az biztos: Németország és zöld városai alig várják már a turistákat. Északtól délig, kelettől nyugatig mindenütt kellemes parkok, történelmi óvárosok, felüdülést nyújtó tavak és festői kerékpár- és túraútvonalak várják a látogatókat. Egy kis ízelítő Németországból!

Városi dzsungel Németországban

A Rajnától a Ruhr-vidékig egy ismeretlen metropolis csak arra vár, hogy Ön is felfedezze! Sétáljon a városokban vagy a rakpartokon, biciklizzen az Ipari műemlékek útvonalán vagy élvezze a naplementéket. Az “urbanana” számos izgalmas helyszínt kínál – Önnek is!

Romantikára várva

Legyen szó fagerendás építészetről vagy a pompás barokkról: Németország városai hihetetlenül romantikusak! Sétáljunk a kellemes nyári estéken Bamberg vagy Lübeck óvárosában, csodáljuk meg Koblenz vagy Drezda folyóparti sétányait – ha lehet, persze kettesben! Ez mindenképpen meseszép, de még nem minden…

A természet megmozgat

Tavak, folyók és vad erdők: a nagyvárosok közvetlen közelében nagyszerű élmények várják az outdoor-rajongókat. Aludt már valaha egy fán függve a Saar-kanyar fölött vagy sétált már mezítláb a Watt-tengerben? Csak semmi pánik: két keréken vagy hajóval is megtalálja a számításait a városok sziluettjével a háttérben

Nagy művészek nyomában

Elképesztő épületek, nagyszerű múzeumok: Németország a költők és gondolkodók országa… és a művészeteké! Fedezze fel a modern kort a kölni Ludwig-múzeumban, a régi mestereket a drezdai Zwingerben, az ipari kultúrát a Völklingeni kohóban vagy a Bauhaust Dessauban.

Igazi csodára várva

Számoljuk meg a sok UNESCO-helyszínt és rekordot? Nem, inkább látogassuk meg őket! Mecklenburg régi Hanza-városai. Goslar Európa legrégebbi bányájának kapuja. A klasszika városa, Weimar, ahol Schiller és Goethe élt és alkotott. Vagy Ulm, ahol a világ legmagasabb templomtornya áll.

Zöld városba vágyakozik?

Frankfurt és Köln “zöldövezetesek”, Konstanz csodás szigetekkel büszkélkedhet a Boden-tóban. Husum nap min nap élvezi a tengerjárást. Városi strandokon és folyóparti ártéri mezőkön pihenhetünk – nem hihetetlen? Tény viszont, hogy Németország városaiban közelebb vagyunk a természethez, mint gondolnánk!