Még közelebb a híres dél-máltai Kék Barlang

Fotó: Blue Grotto / Kék Barlang by Gregory Iron Photography

Máltán júliustól ingyenes buszjárat köti össze Żurrieq és Qrendi településeket a Kék Barlangról híres Wied iż-Żurrieq völggyel.

A Kék Barlangért és a mélykék tengerért rajongók hamarosan mindkét település főteréről ingyenesen juthatnak el dél-Málta egyik legismertebb látványosságához a Blue Grotto-hoz. Az ingyenes buszjárat július 4-től a nyári szezon végéig, minden héten csütörtöktől vasárnapig 10:00-00:00 között közlekedik. Hogy a helyi parkoló túlterheltségét csökkentsék a helyi önkormányzatok San Niklaw-nál alakítottak ki egy személygépkocsi parkolót.

Az ingyenes buszjáratnak lesz egy megállója a parkolónál, ahol a parkoló használói is fel- illetve leszállhatnak. Most már nemcsak turistabuszokkal vagy autóval lehet megközelíteni a közkedvelt sziklaképződményt, de azok a turisták is elérhetik, akik a máltai tömegközlekedést szeretnék használni a sziget felfedezéséhez. Így talán a környező kisebb, de annál hangulatosabb települések, mint Żurrieq, Qrendi vagy akár Siġġiewi is felkerülnek a turisták útvonalára és megismerik milyen a máltai vidéki élet.