Variációk városbarát kiskocsira: a Fiesta trendibb, mint valaha

Variációk városbarát kiskocsira: a Fiesta trendibb, mint valaha

Magától parkol, elkerüli a baleseteket és még a legapróbb eleme is személyre szabható – már itthon is kapható a Ford negyven éves múltra visszatekintő, sokadszorra megújult városi kiskocsija. A Fiesta trendibb, mint valaha.

„A kifejezetten városi, trendérzékeny hölgyeknek tervezve már hazánkban is kapható az új Ford Fiesta.” – adta hírül közleményében a Ford, hogy számos vezetést könnyítő rendszerrel, „művészi kivitelezéssel”, személyre szabható színösszeállítással újult meg a már 40 éve ismert és kedvelt típus.

Variációk városbarát kiskocsira: a Fiesta trendibb, mint valaha

Az kétségtelen, hogy a legújabb Fiestáknak nemcsak egyszerű, de élvezetes is a vezetése, hiszen az autó jócskán megkönnyíti a sofőr munkáját. A Fiesta ki- és beparkol helyettünk – akár párhuzamosan, vagy merőlegesen is –, szenzorjainak köszönhetően észleli az előbukkanó gyalogosokat is, ezzel balesetet előzhet meg. Az ütközésmegelőző rendszer érzékelői akár 130 méterre is “ellátnak”, sötétben is működnek. Az új Fiestába 15 ultrahangos érzékelőt, kamerát és radart terveztek a mérnökök, amelyek például emlékeztetnek az adott sebességhatárra, az érvényben lévő KRESZ-szabályokra, sőt, még a biztonságos követési távolságot is tartja helyettünk az autó. Holttérfigyelő rendszere és sávtartó automatikája is a vezetés kényelmét nyújtja.

A technológia vívmányok mellett persze megannyi kényelmi extrával is felszerelték az új Fiestát. A kormány mögött is élvezhető a napsütés vagy épp a csillagos égbolt, az új nyitható panorámatetőnek köszönhetően, a prémium B&O PLAY hangrendszer pedig a zenehallgatást teszi élménnyé. A 675 Wattos erősítő, és a 10 hangszóró mélynyomóval, surround hangzásban szólaltatja meg a CD-ről, USB-ről, vagy akár telefonról játszott tartalmainkat. A további kényelmet szolgálja a jármű megnövelt szélessége, és hossza, illetve belmagassága is.

Variációk városbarát kiskocsira: a Fiesta trendibb, mint valaha

“Mi is osztjuk ügyfeleink Fiesta-szenvedélyét, ezért nagyon vártuk a legújabb generációt. Rendkívül büszkék vagyunk az eredményre, hiszen egy agilis, könnyen vezethető, sportos, karakteres modellel sikerült öregbíteni a Fiesta több, mint 40 éves hírnevét” – mondta Szamosi Viktor, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója.

A vezető beszélt arról is, hogy a Ford számára rendkívül fontos a városi kisautók piaca, hiszen az Európában értékesített autók több mint 20 százalékát ez a kategória teszi ki, és 2017 első negyedévében máris 10 százalékkal többet adtak el ebben a szegmensben, mint az ezt megelőző évben.

Az új modellek különlegessége továbbá, hogy teljesen személyre szabhatjuk azok megjelenését. A Ford több mint 20 000 variációt kínál az autó színeinek és belső terének tervezésénél, ami duplája az eddigi lehetőségeknek, így mindenki saját személyiségére szabhatja kedvenc Fiestáját.

“Az emberek három perc alatt eldöntik, hogy tetszik-e nekik egy termék vagy tovább keresnek. Nincs ez másként az autók világában sem. A tapintás, az autó illata és külső-belső megjelenése mind hozzájárul ahhoz, hogy a vásárló minden érzékére pozitívan ható élményben részesüljön. Így az új Fiestánál szeretnénk hangsúlyozni, hogy a kiváló menettulajdonságok, és fogyasztás, továbbá a számtalan okos technológia mellett, a kényelmi és esztétikai szempontok alapján is a legjobb választás.” – mondta Györke Orsolya, a Ford Magyarország PR vezetője.

Variációk városbarát kiskocsira: a Fiesta trendibb, mint valaha

Az új Fiesta modellek idei bevezetésénél az alapfelszereltség mellett elérhető a Fiesta Vignale luxusa, a Fiesta ST-Line sportos ereje, a Fiesta Titanium technológiai vívmányai és a Fiesta Business Technology üzleti felhasználók számára megálmodott változata is. 2018-tól pedig érkezik a Cross Over kategóriába illő Fiesta Active és az igazi performance változat, a 200 Lóerős Fiesta ST is.

Legyél az első hozzászóló "Variációk városbarát kiskocsira: a Fiesta trendibb, mint valaha" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*