Ryanair-járat indul Budapest és Santander között

Spanyolország szerelmesei számára különösen jó hír, hogy közvetlen repülőjáratot indít Santander és Budapest között a Ryanaira jövő áprilistól. A jelenlegi kínálat szerint ez lesz az egyetlen járat a fővárosból Spanyolország északi részére.

A kantábriai autonóm kormány internetes oldalán lévő tájékoztatás szerint már idén szeptembertől foglalhatók jegyek az első járatokra. A légitársaság hetente kétszer közlekedik majd a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér és a santanderi Seve Ballesteros Repülőtér között.

Francisco Martín, a regionális kormány turizmusért és kereskedelemért felelős tanácsosa szerint az egyetlen légi összeköttetés Spanyolország északi része és Magyarország között versenyelőnyt jelent számukra egy olyan országgal kapcsolatban, amely “nagy lehetőségeket” kínál a turizmusban és üzleti területen is.

Ryanair-járat indul Budapest és Santander között

A santanderi repülőtér tavaly 778 ezer utast fogadott, a budapesti járat lesz a tizenharmadik nemzetközi viszonylata, amelyre a légitársaság Boeing 737-800-as típusú, 189 ülőhellyel rendelkező repülőgéppel biztosít.

A cégnek ez lesz a tizedik járata Santanderből. A Vizcayai-öbölben található tengerparti város Kantábria fővárosa. Az autonóm régió Magyarország tizenegyedik kereskedelmi partnere, területe 5300 négyzetkilométer, lakosainak száma több mint 580 ezer.

A térség világhírű természeti szépségeiről, tengerpartjai vonzzák a vízi sportok kedvelőit, hegyei a kirándulóknak, túrázóknak kínálnak kikapcsolódási lehetőséget. Gasztronómiája izgalmas és sokszínű.

Santander közelében található az UNESCO világörökség részét képező Altamira-barlang is, amelynek látogatása ugyan korlátozott, de a környék ezen kívül is gazdag a paleolitikumból származó archeológiai leletekben. Emellett Santanderből könnyen elérhető a többi észak-spanyolországi régió, keletre Baszkföld, nyugatra Asztúria.

Legyél az első hozzászóló "Ryanair-járat indul Budapest és Santander között" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*