Megnyílt a Parlament új látogatóközpontja

A Parlament épületének északi oldalán található a föld alá süllyesztett új bejárta, melynekj üvegfalain keresztül a Duna-partra nyílik remek kilátás. A modern, letisztult formájú központban a jegypénztár mellett ruhatár, kávézó, ajándékbolt működik, a mosdókra sem lehet panasza az ide látogatóknak.

Az utazási irodai szakember öröme azonban nem felhőtlen: Attól tartanak, hogy saját turistáikkal kerülnek konfliktusba az általuk közvetített és a helyszínen jól láthatóan kiírt jegyárakban mutatkozó különbség miatt – írja a turizmus.com.. A látogatóközpont ugyanis sem jutalékot, sem csoportos kedvezményt nem biztosít a számukra, a szolgáltatásukért felszámított felár viszont kiválthatja a turisták haragját. A csoportok tagjai ugyanis – az eddigi gyakorlattól eltérően személyenként kapnak jegyet, s nem akarják belátni például azt, hogy az iroda garantálja nekik a bejutást, míg, ha maguk próbálkoznának, akkor lehet, hogy napokig nem jutnának be az általuk választott nyelvű, s limitált létszámmal induló, spontán csoportokba.

Az utazási irodák másik panasza az, hogy az utóbbi években bevált szúrópróbaszerű vizsgálat helyett ismét a már elfelejtett módon, egyenként ellenőrzik a csoportban érkező látogatók útlevelét, ami jelentősen lassítja a bejutást. Az ellenőrzés oka az, hogy az uniós állampolgárok a jegy árából jelentős kedvezményt élveznek – természetesen az irodáknál is.

Legyél az első hozzászóló "Megnyílt a Parlament új látogatóközpontja" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*