Megnyitott a Balaton új aktív szabadidőközpontja, a Bobo Fun Park

A 25 éves jubileumát ünneplő alsópáhoki Kolping Hotel üzemeltetőinek új projektje, a Bobo Fun Park a szálloda közvetlen szomszédságában épült.

A megnyitón Gebhard Kaiser, Németország Oberallgäu régió tiszteletbeli tanácsosa, a Kolping Hotel Kft. felügyelőbizottságának elnöke videóüzenetében elmondta: a több mint 2 milliárd forintos beruházás a koronavírus helyzetben és az ezt övező kényszerű bezárásokban állami támogatás nélkül nem valósulhatott volna meg. A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program a park megnyitásához 946 millió forintos támogatást biztosított.

Novák Katalin, családokért felelős miniszter beszédében örömét fejezte ki, hogy az elmúlt másfél év nehézségei után végre visszanyerhettük a biztonságunkat úgy, hogy közben élvezhetjük a szabadságunkat is. A szabadságot jelenti az is, amikor el tudunk menni a nyaralni, és a munkás hétköznapok után végre lehet pihenni. Ezt a szabadságot biztosítja a Bobo Fun Park is – mondta.

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmus szakmai vezérigazgató-helyettese sokáig dolgozott a szomszédos Hévízen, így jó ismerősként köszöntötte a csapatot. Beszédében kiemelte, hogy bár elsőre mindenki azt gondolja, hogy ez egy családos birodalom, ami a gyermekeknek készült, itt a felnőttek ugyanolyan jól érzik magukat. Ahhoz, hogy a Balaton négyévszakos desztináció legyen, kellenek az ilyen létesítmények, és a Bobo Fun Park egyedi kínálata még külföldről is tud vendégeket hozni a régióba.

Ezután Manninger Jenő országgyűlési képviselő üdvözölte a beruházást, ami a térségfejlesztési stratégiájába is jól illeszkedik.

A megnyitót Baldauf Csaba zárta, aki az 1996-os nyitás óta a szálloda igazgatója és most a Bobo Fun Park vezetői feladatait is a vállára vette. Beszédét egy timelapse videóval indította, amiben röpke 1,5 perc alatt a szemünk előtt épült fel a BoboFun Park. Csupán 14 hónapra volt szükség ahhoz, hogy az alsópáhoki domboldalon létrejöjjön Magyarország legtöbb attrakciót egy helyre összpontosító fedett élményközpontja. 30 különböző játékelem és izgalmas kihívás várja a család minden tagját: 3 emelet magas mászófalak, beltéri kötélpálya, lézerlabirintus, „igazi” barlang, trambulin mezők és sok más izgalmas aktivitás.

Az igazgató örömét fejezte ki, hogy miután az elmúlt 1 évben a felújított családi lakosztályok és az új babajátszótér elkészültét csak a dolgozókkal szűk körben ünnepelhették meg, a Bobo Fun Parkot már nagyszabású megnyitó keretében adhatták át.

Az épületet Kövesi Ferenc, a Kolping Szövetség elnök-prézese szentelte meg. A létesítményt a Kolping Hotel vendégei kedvezményekkel használhatják, és várják a környéken lakókat, közelben pihenőket, kirándulókat is. Bármilyen időjárás esetén igazi jolly jokerként tervezhető be a Fun Park élmény akár a balatoni nyaralás programjába is.