Útra fel! Kirándulótippek a Ráckevei Duna-ágnál és környékén

Budapest közelségében, de a vidéki tájak nyugalmával találkozhatunk a Ráckevei Duna-ág és környékén. Fedezzétek fel!

Ráckevei séta

E programot érdemes szerda, vagy szombati napra ütemezni, ezen napokon ugyanis helyi és környékbeli termelőkkel, árusokkal telik meg a Szegedi Kis István sétány és nyüzsgő piaccá alakul a Duna part. Az itt található Hajómalomba érdemes betérni gyermekkel is, hiszen végigkövethető, hogyan lesz a búzaszemekből őrlemény. A malom háromféle lisztet őröl, melyből a látogatók vásárolhatnak is a molnártól.

Szombatonként délelőtt sétahajójárat is indul innen, ahol a páratlan látvány idegenvezetéssel is kiegészíti a programot.

A piac közelében található copf stílusú katolikus templom belső seccoit Patay László Munkácsy-díjas, Ráckevén élt festőművész alkotta. Innen „toronyirányt” követhetjük a kék-fehér színben pompázó szerb templom harangtornyát. A Nagyboldogasszony szerb templom 1487-ben épült, Magyarország egyetlen fennmaradt gótikus szerb temploma.

Az 1901-ben épült középkori régi városháza tetején található Tűztorony kilátóból csodás panoráma nyílik a környékre, tiszta időben még a Budai-hegyek is látszódnak.

A sétát követően fogyasszunk el egy finom ebédet a Ráckeve belvárosában található számos színvonalas és megfizethető étterem egyikében.

Állati kalandok

A Kis-Duna mentén két állatpark is található. Szigethalmon vadaspark és állatmentő központ található több hektárnyi, árnyas fákkal körülvett helyszínen, rengeteg barátságos lakóval.
A parkban működik Magyarország legkisebb, személyszállításra alkalmas kisvasútja, amely az állatsimogatás-, és etetés mellett szintén „kötelező” program, ha gyermekkel érkezel.

A park mellett található történelmi skanzen pedig a X-XI. századi Magyarországba repít vissza. Az Emese Parkban 12 hektárnyi területen egy „ispáni várat” és a hozzá tartozó falut építettek fel– és építik a mai napig -, ahol a várispánság népe (munkatársak) korhű viseletekben, autentikus eszközökkel végzik a mindennapi tevékenységeiket (kézművesség, állattartás, növénytermesztés, halászat, fegyveres harc gyakorlása). Saját tavukon akár a „Tűzmadár” is kipróbálható. Mi is az? ITT megtudhatod!

Szigetbecsén pedig a Duna közelségében elhelyezkedő lovasudvarban és állatsimogatóban többek között kíváncsi emuk, mókás lámák, színes nagysándor papagájok és hivalkodó pávák várják látogatóikat.

Ez utóbbi helyszínen akkor jártok igazán jól, ha a szomszédságban található kényelmes szálláshelyen megpihentek, így például a kenuzást is kipróbálhatjátok, vagy kerekeztek egy jót, akár egészen a Tassi zsilipig.

Folyamatosan frissülő programokért kattintsatok ide. Tippjeink vízimádóknak ITT.