Megnyitotta kapuit a Nem Adom Fel Cafe & Bar

A VIII. kerületi vendéglátóipari egységbe betérve látás-, hallássérült, kerekes székes, autizmussal élő felszolgálók kínálnak minket kávéval. Valljuk be, ez nem mindennapi, ugyanakkor ámulatba ejtő.

A fiatalok nem csak a pult mögött, de a konyhában és a marketing terén is kiveszik a részüket a feladatokból. A kávézó egyik – talán fő – üzenete, hogy a társadalom ne különüljön el két részre, mindenki egyenjogúnak érezze magát.

„Sajnos nagyon sok fogyatékkal élő elszigetelten tölti mindennapjait, amin mielőbb változtatni kell” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára. – „ A Nem Adom Fel Cafe & Barban a fiatalok megmutathatják igazi értékeiket, és ledönthetik az üres sztereotípiákat.

A Nem Adjuk Fel Szociális Szövetkezetet, mely a kávézót is üzemelteti, három évvel ezelőtt alapították, hogy munkalehetőséget és előrelépést biztosítson a megváltozott munkaképességűek számára, hogy olyan tudást és tapasztalatot szerezhessenek, ami a nyílt munkaerőpiacon is versenyképessé teszi őket.

A bár és kávézó a Magdolna utcában található, a hozzá tartozó közösségi terekkel együtt 24 fogyatékkal élő fiatalnak biztosít lehetőséget a biztosabb megélhetésre. 

Legyél az első hozzászóló "Megnyitotta kapuit a Nem Adom Fel Cafe & Bar" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*