Megtartotta címét a Costes és az Onyx

A Michelin kiadványa rengeteg hasznos információt tartalmaz, város térképeket, amelyek pontosan jelölik a szállodákat és éttermeket, kulcsszavakat, amelyek jelzik a létesítmények stílusát, jellegét, praktikus információkat valamennyi városról (nevezetességeket, tippeket az adott város felfedezéséhez, stb.) és a túristák számára nélkülözhetetlen információkat.

A MICHELIN Main Cities of Europe 2012 kiadvány 3,600 létesítményt ajánl, ebből 2,100 étterem és 1,500 hotel. Ezek a létesítmények a legkülönfélébb stílust és árkategóriát képviselik és a Michelin csapat inspektorai névtelenül látogatták valamennyit.

Ez a kiadvány két olyan éttermet ajánl, amelyek egyből két csillaggal kerültek be: a Gourmet Restaurant Silvio Nickol Bécsben és a Maaemo Oslo-ban. Prágának két új, egycsillagos étterme lett: az Alcron és a Degustation Bohême Bourgeoise, csakúgy mint Athén-nak a Funky Gourmet és a Galazia Hytra éttermekkel. Kopenhágában négy új, egycsillagos étterem született a laza Relæ-től kezdve az elegáns Geranium-ig. 

A két, Michelin-csillagos magyar étterem, a Costes és az Onyx megtartotta a címet.

Ebben a kiadásban az olvasók 287 egycsillagos étteremből válogathatnak (amelyekből 44 új ebben az évben), 74 kétcsillagos közül (közöttük 18 új) és 15 három csillagosból. 48 új Bib Gourmands minősítésű étterem került be a kiadványba, ezzel 250-re emelve ezt a számot Európában és egyúttal tükrözve olvasóink elvárásait a megfizethető árral és ezzel együtt a minőséggel szemben egyaránt.  

Abból a kis 400 oldalas kalauzból, amelyet anno ingyen osztottak az autóvezetőknek és amely rengeteg hasznos információt tartalmazott a gumiabroncsok cseréjével és a járművek karbantartásával kapcsolatban, a MICHELIN Kalauz (“Guide Rouge”) az évek során a kifinomult étkezés mércéjévé vált.

Ma már összesen 23 országra készül és több mint 45,000 szállodát és éttermet ajánl azzal a céllal, hogy az utazást könnyebbé, élvezetesebbé tegye. Ez a kiadvány mindig is a Michelin Csoport küldetését testesítette meg, amelyet a Csoport szlogen úgy fogalmaz:  “A haladás szolgálatában”.

A Michelin szálloda- és étterem kalauz 31-ik kiadása 20 ország 44 városát tartalmazza.

Legyél az első hozzászóló "Megtartotta címét a Costes és az Onyx" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*