Megújulva várja a turistákat a zalaegerszegi TV-torony kilátó

Fotók zalaegerszeg.hu

Közel 65 millió forint önkormányzati beruházással újították fel Zalaegerszegen a turisztikai és városképi szempontból is jelentős, kilátóként és büféként egyaránt üzemelő TV-tornyot.

Az elmúlt években Zalaegerszeg Alsóerdő területén jelentős fejlesztések történtek, amelyek nemcsak a város turisztikai vonzerejét növelték, hanem az ott élők és a látogatók számára is kényelmes és élvezetes kikapcsolódási lehetőségeket teremtettek. A legújabb beruházás pedig a város egyik legismertebb és leglátogatottabb pontját érintette: a TV-tornyot. Az 1971-ben épült, 95 méteres magasságával impozáns Bazitai TV-torony az elmúlt években kissé kopottá vált, így elérkezettnek látszott az idő a megújulásra. A közel 65 millió forintos önkormányzati beruházással megvalósult felújítás nemcsak a torony külső megjelenését, hanem belső tereit és szolgáltatásait is érintette.

A felújítás során a torony fogadótere, liftje és büféje is teljesen megújult. A turisztikai és városképi szempontból is jelentős építmény rendbetétele után a közeli Aranyoslapi-forrás környezetének rendezését is tervezik, ami tovább növeli majd a terület vonzerejét. A TV-toronyhoz látványos díszkivilágítás is került, ami esténként még vonzóbbá teszi azt. A felújítás során a büfében hűtő-fűtő klímát szereltek fel, a konyhai berendezéseket és pultokat is felújították, hogy a látogatók minél kényelmesebben élvezhessék az ott töltött időt. Az épület új tetőszigetelést kapott, részben a homlokzati elemeket is cserélték, és a liftet is felújították, biztosítva ezzel a torony biztonságos és kényelmes elérhetőségét. A torony környezetében is komoly fejlesztések történtek. Új padokat és hulladékgyűjtőket helyeztek ki, továbbá felújították az oda vezető út és járda burkolatát, hogy a látogatók könnyedén és biztonságosan érkezhessenek a toronyhoz.

A Bazitai TV-torony nemcsak Zalaegerszeg egyik jelképe, hanem a környék egyik legfontosabb turisztikai látványossága is. A 95 méteres magasságban található kilátója páratlan panorámát nyújt a környező tájra, amely a Ság és a Somló tanúhegyeitől az Alpok vonulatáig terjed. A torony alatt működő kávézó pedig lehetőséget ad arra, hogy a látogatók megpihenjenek, és élvezzék a táj szépségét.

Nyitvatartás: április elejétől szeptember végéig
Hétfő – Vasárnap: 11.00 – 20.00
szeptemberben: 11.00 – 18.00
október 1-től várhatóan március végéig: Zárva

-azutazo-

fotó: https://tvtorony.hu/galeria/