Megvan a nyíregyházi kis fehér oroszlán neve!

A Nyíregyházi Állatpark 18 hetes kis fehér oroszlánja igazi közönség kedvenc, s mivel nem volt még neve,  a látogatókat kérték meg a park dolgozói, hogy javasoljanak neki. Több száz névjavaslat érkezett, mint pl. Hópihe, White Vader úrnő, Porcukor, Hófehérke vagy Kimba, de végül olyan nevet kapott a kis oroszlán, ami az élőhelyére és a színére is utal.

A beérkezett ötletekből a nyíregyházi  gondozók a számukra legtetszetősebbet, a Kókusz nevet választották már csak azért is, mert a kicsi a születésekor a bársonyos puha hófehér bundájával leginkább egy kókuszgolyóra hasonlított.

A Nyíregyházi Állatpark kis fehér oroszlánja jelenleg 14 kg testtömegű s napi 1 kg marha vagy csirkehúsból áll a menüje. A fehér oroszlánt eleinte az anyja nevelte, de teje elapadt a kölyök háromhetes korában. A nőstény kölyköt az állatpark egyik gondozójára, Herlicska Anikóra bízták, aki korábban két oroszlánt már sikeresen felnevelt.

A kis állat, az első heteiben egyedül élt, s csak gondozói jártak be hozzá, hiszen a kicsi érdekét az szolgálta, hogy minél kevesebb emberi hatás érje, majd 11 hetes korától egy nőivarú normál színezetű fajtárs érkezett hozzá, azzal a céllal hogy együtt nőjenek fel, s később egy hímmel együtt falkát alakítsanak ki.

A kis oroszlán első 17 hete:

Legyél az első hozzászóló "Megvan a nyíregyházi kis fehér oroszlán neve!" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*