Meneküljünk a melegbe!

A hideg, nyírkos Közép-Európából ilyenkor, január-február táján elkívánkozunk távoli vidékekre, olyan meleg helyekre, ahol kellemes a hőmérséklet, netán csábítóan kék a tenger, és az sem árt, ha pálmafák lengedeznek a parton…

Jamaica

A Karib-tengerben fekvő szigetország főszezonja december közepétől egészen kora tavaszig tart, ilyenkor legideálisabb ugyanis a hőmérséklet (30°C) a tenger mellett, ahol a reggae-zene mellett számos program is segít a kikapcsolódásban.

Buenos Aires

Az argentin fővárosban januárban csaknem 25 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet, ami ideális egy kellemes városnéző túrához, vagy a tradicionális argentin táncok elsajátításához az utcán.

Rio de Janeiro

Brazília leghíresebb városába látogató utazóknak 30 Celsius-fokos nyári meleg napokban és karneváli hangulatban lehet részük, akár a tél közepén.

Madagaszkár

A számos kikapcsoló program és a 25–30°C között alakuló hőmérséklet mellett a különleges állatfajok miatt is érdemes Madagaszkárra látogatni, búvárkodás közben felfedezni a csodás korallzátonyok világát.

Hawaii

Míg a legtöbben mézesheteiket jönnek eltölteni Hawaiira, addig télen a 26 Celsius-fokos melegben a családok és családos fiatalok a vízi életvilágot és a Hawaii vulkánokat felfedezni érkeznek a népszerű szigetre.

Goa

Aki pálmafás, egzotikus kikapcsolódásra vágyik, utazzon Indiába, Goa sziklás és forró hangulatú szigetére, ahol a karneválok és fesztiválok egymást érik a téli időszakban.

Saint Vincent és a Grenadine-szigetek

Türkizszínű tenger, zöldnövényes szigetvilág, gyönyörű tengerpartok és 25 Celsius-fokos nyári meleg: a legideálisabb nyaralóhely a tél közepén.

Louisiana

A legészakibb karibi városban 18°C körül alakul a hőmérséklet januárban és februárban, így a hőség helyett a Mardi Gras színes felvonulás vonzza leginkább az utazókat New Orleans-ba.

Fokváros

Miután 2014-ben a The New York Times a világ legjobb nyaralóhelyének nyilvánította a híres dél-afrikai várost, a turisták egyik legkedveltebb úti céljává vált, melynek oka (a rengeteg látnivaló mellett) a kellemes kora nyári időjárás és a szórakoztató programok.

Queenstown

Aki egyszerre kedveli a hegyvidéki és vízi kirándulásokat, utazzon Új-Zélandba, ahol a 22 Celsius-fokos kirándulóidőben fedezhet fel egy eddig még nem ismert izgalmas világot.

Seychelles-szigetek

A Madagaszkár mellett található szigetcsoport megannyi szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget kínál a fiatal vagy párban utazók vagy azok számára, akik szeretnek egzotikus helyeket felfedezni.

Sao Paolo

Dél-Amerika egyik legnagyobb városában találkoznak különböző országok kultúrája, mely még egzotikusabbá és érdekesebbé varázsolja a brazil nagyvárost.

Bali

A vízi és az extrém sportok kedvelőinek a legjobb választás Bali, ahová a kellemes idő mellett (27–30°C) rengeteg aktív szórakozási lehetőség is vonzza az örökmozgó utazókat.

Laosz

Laosz eddig teljesen ismeretlen világba csábít egészen novembertől májusig, amikor a hőmérséklet akár 30°C fölé is emelkedhet: aktív és relaxáló programok egész évben Délkelet-Ázsiában.

Mozambik

Végeláthatatlan óceánvilág, szinte felfedezetlen félsziget Madagaszkár mellett, azoknak, akik a nyugalom szigetére menekülnének a nyomasztó és fárasztó hétköznapok elől.

Riviera Maya

A karibi tengerparton található fehérhomokos partok, maya romok és trópusi meleg csábító keveréke, melynek neve Riviera Maya, a tél legkedveltebb célpontja Mexikóban.

Ko Tao

Thaiföld kis szigetén a januári hőmérséklet 30°C körül alakul, programjai között pedig legnépszerűbbek a korallzátonyokat felfedező búvártanfolyamok, és sziget körüli kirándulások.

Palm Springs

Kalifornia egyik leghíresebb golfpályája is a Palm Springs-en található, emellett pedig a kellemes nyári hangulat és sportkurzusok is vonzzák turisták tömegeit.

Costa Rica

Kellemes, mégsem fullasztó meleg várja télen a világ legérdekesebb növény- és állatvilággal rendelkező szigete, a Costa Rica, a Csendes-óceán és a Karib-tenger vonzásában.

Miami

Floridában télen is a tengerparton töltik idejük nagy részét az emberek, hiszen a 23–25°C körüli hőmérséklet a legideálisabb a parton való pihenéshez, kikapcsolódáshoz.

(képek: http://www.msn.com/)

-derecskey-

Legyél az első hozzászóló "Meneküljünk a melegbe!" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*