Mesebeli kastély Erdélyben

A vámpírok korszaka lejárt, a hercegnők kora pedig ismét eljött. Razran és Gabriela Vasile ősszel megnyitja a „Clay Castlet” – a csak természetes anyagokból épült kastélyt – a látogatók előtt.

Mintha csak egy mesekönyv lapját téptek volna ki, és varázspálcával megelevenítették volna a valóságban is. A Fogarasi-havasok szívében, 24 kilométerre Nagyszeben városától, Romániába varázsolta az énekes pár, Razra és Gabriela Vasile, ezt a kis mini kastélyt.  Két évvel ezelőtt költöztek el a lüktető fővárosból, Bukarestből, hogy megvalósítsák vidéken az álmukat. A tervezéshez egy profi építészt is segítségül hívtak, Ileana Mavrodin személyében.

clay castle 2

Az építkezéshez csak természetes és szerves anyagokat használtak fel, mint például agyag, szalma, fa és homok. A kastély belsejének kialakításakor nem használtak festéket és lakkot, valamint minden szobát egyszerű fatüzelésű kandallóval fűtenek. Ezen felül az itt nyíló étteremben szintén természetes, helyi alapanyagokból készült bioételeket szolgálnak majd fel.

Bizony, a mesebeli kastélyt nem csak saját maguk kényeztetésére építették, hanem ősszel megnyitják a vendégek előtt is. 10 szoba biztosítja a nyugalmat a természet lágy ölén, csodálatos látványt nyújtva a Kárpátokra, a Tündérmesék völgyeként ismert régióban.

Bár még néhány hónapot várni kell az átadásig, a Facebookon így is 26 ezren kedvelték az oldalukat, és az arra járó turisták is mindent megtesznek, hogy csak egy szempillantást vethessenek a kis mini kastélyra.

Legyél az első hozzászóló "Mesebeli kastély Erdélyben" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*