Néhány jótanács az olimpia helyszínére látogatóknak

Brazíliában, a nyári olimpiai játékok helyszínére utazók kizárólag palackozott vizet vagy jól zárt műanyag dobozban kapható pasztőrözött gyümölcslevet fogyasszanak – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vendéglátás- és étkeztetésfelügyeleti osztály vezetője – közölte az MTI.

Zoltai Anna kiemelte: Brazíliában mások a higiéniás viszonyok, mint Európában. Példaként említette, hogy bár a dél-amerikai országban van vezetékes víz, ez nem ívóvíz tisztaságú, ezért fogyasztása kockázatos! Hangsúlyozta: sem az ivóvíz fogyasztását, sem a csapvíz használatát (fogmosásra, gyümölcsök mosására, jégkocka készítésre vagy zöldségek gyümölcsök fogyasztás előtti mosására) nem ajánlja.
Ha csapvízzel mosnak kezet, akkor minden esetben használjanak fertőtlenítő szappant – tette hozzá.
Arra is felhívta a figyelmet, hogy a brazil városba látogatók ne vásároljanak utcai árusoktól élelmiszert, étkezések alkalmával pedig keressenek jó nevű európai szintű szállodát és ott is elsősorban a forrón, frissen készült termékeket válasszák.
Ha bárki általános gyomor-bélrendszeri problémákat tapasztal – hányás, hasmenés, láz, rossz közérzet, hőemelkedés, émelygés – akkor célszerű orvoshoz fordulni – tette hozzá.
Az is ajánlatos a szakember szerint, hogy a Rio de Janeiróba utazók egészség és baleset biztosítást kössenek.
A Nébih honlapján további információk olvashatóak!

Legyél az első hozzászóló "Néhány jótanács az olimpia helyszínére látogatóknak" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*