Meteorológiai riasztás lépett életbe Olaszországban

 Az idén szokatlanul hosszú ideig, október végéig tartó nyár után ezen a hétvégén érkezett meg az ősz Olaszországba. Szombat és hétfő között 15 Celsius fokot esik vissza a hőmérséklet az egész olasz félszigeten – jelentette az olasz meteorológiai szolgálat. Az Alpokban és az Appenninekben leesik az első hó, amelyet 400 méteres magasság felett várnak.

A rossz idő miatt a polgári védelem közepes riasztást léptetett életbe az észak-nyugati Liguria tartományban, ahol a heves esőzésekben már víz alatt vannak a Genova környéki városok. Sestri Levante főterén majdnem térdmagasságig áll a víz, La Speziában szombaton zárva tartották az iskolákat.

Ellenőrzés alatt tartják a liguriai hegyi patakokat is, amelyek tavaly október-novemberben folyóvá dagadva árasztották el a településeket.

Velencét a tenger öntötte el, és hétfőig a szigetek területének 37 százaléka kerül víz alá. A Szent Márk téren maximum negyven centiméteres vízszintre készültek fel.

Délebbre, Olaszország nyugati partján a heves széllökések és a tenger erős hullámzása miatt rendeltek el készenléti helyzetet.

forrás: MTI

Legyél az első hozzászóló "Meteorológiai riasztás lépett életbe Olaszországban" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*